fbpx

Žardinjera Mediteran 60X32X26cm, 30l – duboka

, ,

Žardinjera Mediteran 60X32X26cm, 30l – duboka

1,290.00 rsd 1,075.00 rsd bez PDV

Žardinjera Mediteran 60X32X26cm – duboka

Dimenzije : 60 x 32 x h26 cm / 30L

 

Za Vašu kućnu oazu!

Plastična žardinjera za cveće namenjena za unutrašnju i spošljašnju upotrebu

Sve saksije možete pogledati na linku.

zardinjera mediteran, zardinjere sa kukom, zardinjere sa podmetacem, ovalne zardinjere, zardinjere, duboke zardinjere

 

Šifra proizvoda: SI6048 Kategorije: , ,

Žardinjera Mediteran 60X32X26cm . 30l – duboka

Dimenzije : 60 x 32 x h26 cm / 30L

Za Vašu kućnu oazu!

Plastična žardinjera za cveće namenjena za unutrašnju i spošljašnju upotrebu

zardinjera mediteran, zardinjere sa kukom, zardinjere sa podmetacem, ovalne zardinjere, zardinjere, duboke zardinjere

Žardinjera Mediteran 60X32X26cm . 30l – duboka

sa zapreminom od 30 litara je manja, ali i dalje pruža dovoljno prostora za različite vrste biljaka. Evo nekoliko ideja o tome šta možete saditi u ovoj žardinjeri i gde je možete primenjivati:

 1. Cveće za žardinjere: Žardinjera je idealna za manje vrste cveća poput surfinija, petunija, begonija ili mini dalija. Ove biljke imaju različite boje i teksture koje mogu dodati šarm i lepotu vašem prostoru. Surfinije i petunije posebno su popularne zbog svojih cvetova u jarkim bojama i dugog trajanja tokom sezone cvetanja. Begonije su takođe odličan izbor zbog svoje otpornosti i raznolikosti boja, dok mini dalije donose šarenilo i eleganciju.
 2. Sukulenti i Kaktusi: Ako preferirate biljke koje zahtevaju manje održavanja, sukulenti i kaktusi su savršen izbor. Oni su izdržljivi i zahtevaju minimalno zalivanje, što ih čini idealnim za žardinjere. Sukulenti dolaze u različitim oblicima, bojama i veličinama, dodajući interesantnu teksturu i kontrast u vašem prostoru. Kaktusi su takođe odlični jer dolaze u različitim oblicima i veličinama, i mogu dodati suptilnu egzotiku u vaš enterijer ili eksterijer.
 3. Biljke za Začine: Žardinjera je takođe pogodna za uzgoj začinskog bilja poput bosiljka, majčine dušice, peršuna, origana ili ruzmarina. Ova biljke ne samo da dodaju ukus vašim jelima, već i lepotu i svežinu vašem prostoru. Uzgoj začinskog bilja u žardinjeri omogućava vam lako pristupanje svežim sastojcima dok kuvate, a takođe i mirise koji popunjavaju vaš dom.
 4. Biljke za Saksije: Ako volite raznolikost, možete kombinovati nekoliko manjih biljaka u ovoj žardinjeri. Na primer, kombinacija različitih vrsta sukulenata ili cveća može stvoriti interesantan i dinamičan izgled. Ova kombinacija biljaka može dodati boju, teksturu i dubinu vašem prostoru, stvarajući prijatan ambijent.
 5. Balkonsko Bilje: Ova veličina žardinjere savršena je za balkonsko baštovanstvo. Postavljanjem žardinjere na ogradu, balkonsku ogradu ili prozorsku dasku možete dodati zeleni element u malom prostoru. Biljke poput cveća ili sukulenata mogu uneti živost i lepotu na vaš balkon, stvarajući oazu mira i prirode.
 6. Biljke za Dekoraciju: Oplemenite svoj prostor sa dekorativnim biljkama koje imaju lepo lišće ili cvetaju. Mini paprat, kamenčići u vazi ili mala azaleja mogu dodati šarm i eleganciju vašem domu ili bašti. Ove biljke ne samo da dodaju estetsku vrednost, već i stvaraju prijatan ambijent i unose prirodu u vaš životni prostor.
 7. Biljke za Korekciju Vizure: Postavljanjem žardinjere na prozorsku dasku možete zasenčiti neprivlačne vizure ili pružiti malo privatnosti. Biljke koje rastu u žardinjeri mogu delovati kao prirodna zavesa ili pregrada, stvarajući mirnu i prijatnu atmosferu u vašem domu. Ovo je posebno korisno ako imate prozore koji gledaju na prometnu ulicu ili susedstvo.

Ova žardinjera je prikladna za različite primene, uključujući balkone, terase, prozorske daske, ili čak kao deo dekoracije na stolovima u restoranima ili kafićima. Prilagodite izbor biljaka prema uslovima osvetljenja i mikroklimi vašeg odabranog mesta kako biste osigurali uspeh vašeg malog baštovanstva.

zardinjera mediteran, zardinjere sa kukom, zardinjere sa podmetacem, ovalne zardinjere, zardinjere, duboke zardinjere

Održavanje plastičnih žardinjera je prilično jednostavno i zahteva minimalno vreme i trud. Evo nekoliko koraka koje možete pratiti kako biste održavali svoje plastične žardinjere u dobrom stanju:

 1. Čišćenje: Redovno čistite plastične žardinjere kako biste uklonili prašinu, prljavštinu i ostale naslage koje se mogu nakupiti tokom vremena. Koristite blagi deterdžent ili sapunicu razblaženu u vodi i meku četku ili sunđer kako biste ih oprali. Nakon čišćenja, isperite ih čistom vodom i ostavite da se osuše na vazduhu.
 2. Izbegavanje direktnog sunčevog svetla: Plastične žardinjere mogu izbledeti ili postati krte ako su izložene direktnom sunčevom svetlu tokom dužeg perioda. Pokušajte ih postaviti na mesta koja su zaštićena od direktnog sunca ili koristite zaštitne premaze koji će ih zaštititi od UV zračenja.
 3. Provera drenaže: Održavajte dobru drenažu u plastičnim žardinjerama kako biste sprečili zadržavanje viška vode. To možete postići postavljanjem sloja šljunka ili kamenčića na dno žardinjere pre dodavanja zemlje. Takođe, redovno proveravajte drenažne rupe na dnu žardinjere kako biste bili sigurni da su otvorene i da voda može slobodno da otceđuje.
 4. Zaštita od mraza: Ako planirate ostaviti plastične žardinjere napolju tokom zime, razmislite o zaštiti od niskih temperatura i smrzavanja. Premazivanje žardinjera specijalnim zaštitnim premazom može pomoći u sprečavanju oštećenja uzrokovanih smrzavanjem.
 5. Izbegavajte teške udarce ili padove: Plastične žardinjere su relativno krte i mogu se lako oštetiti ako su izložene teškim udarcima ili padovima. Pazite kada ih rukujete i izbegavajte postavljanje na mesta gde postoji rizik od oštećenja, kao što su prolazi ili mesta gde prolaze vozila.

Redovno održavanje plastičnih žardinjera će produžiti njihovu trajnost i omogućiti vam da uživate u njima dugi niz godina.

Zardinjere sa kukom su prošlost!

Postoje različite prednosti kada su u pitanju zardinjere bez kuke u odnosu na zardinjere sa kukom. Evo nekoliko razmatranja:

 1. Podešavanje pozicije: Zardinjere bez kuke omogućavaju veću fleksibilnost u postavljanju. Mogu se postaviti na različite površine, kao što su police, stolovi, terase ili zemlja, bez potrebe za dodatnim držačima ili vješalicama. Ovo omogućava da se zardinjere lakše prilagode specifičnim potrebama i dizajnu prostora.
 2. Stabilnost: Zardinjere bez kuke obično su stabilnije kada se postave na ravne površine. One ne zavise od kuke ili držača za održavanje, što ih čini manje podložnim prevrtanju ili gubitku ravnoteže, posebno ako se koriste na vetrovitim mestima.
 3. Estetika: Neke osobe preferiraju čist i jednostavan izgled zardinjera bez kukica. Ove zardinjere ne remete dizajn ili estetiku prostora dodatnim elementima kao što su kukice ili vješalice. Ovo može biti posebno važno u estetski osmišljenim prostorima, gde se želi postići harmoničan i minimalistički izgled.
 4. Mobilnost: Zardinjere bez kuke su lakše prenosive. One se mogu lako premestiti s jednog mesta na drugo bez potrebe za skidanjem sa kuke ili držača. Ovo je posebno korisno ako želite promeniti raspored biljaka ili reorganizovati prostor.
 5. Višestruka upotreba: Zardinjere bez kuke imaju širu primenu. One se mogu koristiti kao obične saksije za biljke ili kao dekorativni elementi na različitim površinama, dok su zardinjere sa kukama obično ograničene na viseće ili zidne postavke.

Međutim, treba imati na umu da izbor između zardinjera sa i bez kuka zavisi od specifičnih potreba, preferencija i dizajna prostora. Ne postoji univerzalni izbor koji odgovara svima, pa je važno uzeti u obzir sve faktore pre donošenja odluke.

zardinjera mediteran, zardinjere sa kukom, zardinjere sa podmetacem, ovalne zardinjere, zardinjere, duboke zardinjere

Zardinjere sa podmetacem – voda nece ici nigde!

Prednosti korišćenja zardinjera sa podmetačem uključuju:

 1. Zadržavanje viška vode: Podmetači pomažu u zadržavanju viška vode koja se može nakupiti prilikom zalivanja biljaka. Ovo je korisno jer sprečava da se višak vode sliva na površinu ispod saksije, čime se štiti pod ili površina na kojoj se nalazi biljka od oštećenja uzrokovanih vlagom.
 2. Zaštita podova: Korišćenje podmetača štiti podove od vode, fleka i oštećenja koja mogu nastati usled kontakta sa vlagom. Ovo je posebno važno kada se saksije postavljaju na unutrašnje površine koje su osetljive na vlagu, kao što su drveni podovi, tepisi ili laminati.
 3. Održavanje higijene: Podmetači doprinose održavanju higijene tako što sprečavaju direktni kontakt saksije sa podlogom. To može smanjiti rizik od nakupljanja prljavštine, buđi ili štetnika ispod saksije, što može održati zdravlje biljke i prostora.
 4. Lakše održavanje: Korišćenje podmetača olakšava održavanje okoline oko biljke. Podmetači se lako uklanjaju radi čišćenja i održavanja, što može smanjiti nered i olakšati održavanje čistoće prostora.
 5. Estetski dodatak: Podmetači mogu dodati estetsku vrednost postavci saksija tako što ih naglašavaju i čine kompletnijim. Oni mogu biti iste boje ili dizajna kao i saksija, doprinoseći kohezivnom izgledu, ili se mogu koristiti kao kontrastni element koji dodaje vizualni interes i dubinu prostoru.

Ukratko, zardinjere sa podmetačem pružaju praktične koristi poput zaštite podova i održavanja higijene, kao i estetske prednosti u dodavanju vizualnog interesa postavci saksija. Ovo ih čini popularnim izborom za održavanje biljaka kako u unutrašnjem tako i u spoljašnjem okruženju.

Ovalne zardinjere ce ulepsati svaki prostor

 

Za našu ponudu žardinjera, kliknite OVDE

Sve saksije možete pogledati na linku.

zardinjera mediteran, zardinjere sa kukom, zardinjere sa podmetacem, ovalne zardinjere, zardinjere, duboke zardinjere

 

Težina 0.20000000 kg
Boja

, , , , ,

Proizvođač

Proizvodnja Sanja ippi, Stara Pazova,Srbija

Korpa