fbpx

Politika privanosti

MI BRINEMO O VAŠIM PODACIMA. KAKO BI VAM ISPORUČLI ROBU NEOPHODNO JE DA NAM OSTAVITE VAŠE IME I PREZIME, ADRESU, KONTAKT TELEFON I EMAIL ADRESU. PRILIKOM ZAVRŠENE KUPOVINE DOBIJATE NA VAŠ EMAIL OBAVEŠTENJE O IZRŠENOJ KUPOVINI. FIRMA ŠKOLARAC IN ĆE VAŠE PODATKE KORISTITI SAMO U SVRHU ADMINISTRIRANJA VAŠE PORUDŽBENICE, VAŠE PODATKE NEĆEMO ZLOUPOTREBLJAVATI TIME ŠTO ĆEMO IH PROSLEĐIVATI TREĆIM LICIMA (OSIM KURIRSKOJ SLUŽBI ZA DOSTAVU PAKETA), TRGOVATI SA NJIMA, JAVNO OBJAVLJIVATI. PODATKE MOŽEMO SAMO PROSLEDITI DRŽAVNIM INSTITUCIJAMA KOJE ZAKONOM IMAJU PRAVA U UVID ISTIH.

ŠKOLARAC IN ODNOSNO PORTAL PLASTIKA ONLINE SVE PRIKUPLJENE PODATKE OD KUPCA (ADRESA DOSTAVE, IME I PREZIME KUPCA, BROJ TELEFONA) PROSLEĐUJE KURIRSKOJ SLUŽBI SA KOJOM IMA UGOVOR O POSLOVNO-TEHNIČKOJ SARADNJI (KURIRSKA SLUŽBA BEX ), KAKO BI VAM PAKET MOGAO BITI DOSTAVLJEN NA ŽELJENU LOKACIJU. EMAIL ADRESE KUPACA NE PROSLEĐUJEMO KURIRSKIM SLUŽBAMA.

KUPAC PRISTANKOM O USLOVIMA KUPOVINE DAJE DOZVOLU DA SE NJEGOVI PODACI  (IME I PREZIME KUPCA, ADRESA ZA DOSTAVU, BROJ TELEFONA) MOGU PROSLEDITI KURIRSKOJ SLUŽBI NA DALJU OBRADU.

ŠKOLARAC IN ODNOSNO PLASTIKA ONLINE SE OBAVEZUJE DA SA PODACIMA KUPACA NEĆE VRŠITI (OSIM PROSLEĐIVANJA KURIRSKOJ SLUŽBI SA KOJOM IMA UGOVOR): prepisivanje, umnožavanje, kopiranje, prenošenje na druge nepoznate lokacije,  razdvajanje, ukrštanje, objedinjavanje, upodobljavanje, menjanje, korišćenje u razne druge svrhe osim za dostavu paketa, stavljanje na uvid trećim licima, otkrivanje, javno objavljivanje, širenje, čuvanje na nebezbednim lokacijama, prilagođavanje drugim svrhama koje nisu dostava paketa.

Školarac In odnosno Plastika Online se takođe obavezuje da će upotrebiti ili obraditi podatke kupca u sledećim slučajevima:

1) da bi se ostvarili ili zaštitili životno važni interesi lica ili drugog lica, a posebno život, zdravlje i fizički integritet;

2) u svrhu izvršenja obaveza određenih zakonom, aktom donetim u skladu sa zakonom ili ugovorom zaključenim između lica i rukovaoca, kao i radi pripreme zaključenja ugovora;

Kupac ima pravo i na opoziv pristanka obrade podataka, nakon što je svojevoljno ostavio tražene podatke na našem sajtu.

Pristanak se može opozvati. Punovažan opoziv lice može dati pismeno ili usmeno na zapisnik. U slučaju opoziva, lice koje je dalo pristanak dužno je da rukovaocu naknadi opravdane troškove i štetu, u skladu sa propisima koji uređuju odgovornost za štetu. Obrada podataka je nedozvoljena posle opoziva pristanka.

„U ime našeg portala PLASTIKA ONLINE obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalititne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni portala PLASTIKA ONLINE odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti”.

Zaštita poverljivih podataka o transakciji (ukoliko se plaća platnim karticama)

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebnom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine garantuje procesor platnih kartica ChipCard a.d Beograd, pa se tako kompletan proces naplate obavlja na stranicama ChipCard-a. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Kolačići (Cookies)

Mi koristimo sledeće kolačiće:

OCSEESID – Ovaj kolačić se koristi za čuvanje ID sesije – neophodan

Jezik – Ovaj kolačić se koristi za čuvanje jezičkih preferencija korisnika  – funkcionalnost

Valuta – Ovaj kolačić se koristi za čuvanje valutnih (dinarskih) preferencija korisnika  – funkcionalnost

Analitika – Ovaj kolačić je instaliran od strane Google Analytics. Kolačić se koristi za izračunavanje podataka o posetiocima, sesijama, kampanjama i praćenje upotrebe veb lokacije za analitički izveštaj. Kolačići anonimno čuvaju informacije i dodeljuju nasumično generisani broj za identifikovanje jedinstvenih posetilaca. Koristi se za čuvanje informacija o tome kako posetioci koriste veb lokaciju i pomaže u stvaranju analitičkog izveštaja o tome kako veb lokacija radi. Prikupljeni podaci uključuju broj posetilaca, izvor odakle dolaze i stranice koje su posećivali i sve to u anonimnom obliku (ne zna se ko je osoba).

Ukoliko želite da isključite kolačiće, kako za naš sajt tako i za sve druge sajtove, neophodno je da odete u svoj brauzer (browser – Chrome, Mozzila, Explorer  i sl), pronađete podešavanja (Settings), odaberete opciju kolačići (Cookies and data) i jednostavno ih isključite / blokirate.

Korpa