fbpx

Saksija Melrose Četvrtasta 40x40h65, 60l BIG

, , ,

Saksija Melrose Četvrtasta 40x40h65, 60l BIG

1,690.00 rsd 1,409.00 rsd bez PDV

Saksija MELROSE BIG ČETVRTASTA #40 H65 / 60L

 

Dolazi u više boja

Materijal : PP

Sve saksije možete pogledati na linku.

Saksija Melrose Četvrtasta 40x40h65, 60l BIG

Visoke saksije imaju nekoliko prednosti u poređenju sa standardnim ili niskim saksijama:

 1. Dublji korijenski prostor: Visoke saksije omogućavaju biljkama da razviju dublje korijenje. To je posebno važno za biljke koje imaju dublji korijenov sistem ili za one koje zahtevaju veći prostor za rast kako bi se razvile zdravo i snažno.
 2. Veći kapacitet za zemlju: Visoke saksije imaju veći kapacitet za zemlju u poređenju sa nižim saksijama istog prečnika. To omogućava bolju retenciju vlage i hranljivih materija u zemlji, što može doprineti boljem rastu i razvoju biljaka.
 3. Estetski efekat: Visoke saksije mogu dodati vizuelni interes prostoru. One stvaraju vertikalnu dimenziju koja može biti estetski privlačna, posebno u prostorima gde je potrebno dodati visinu ili stvoriti slojevitost u dekoru.
 4. Bolja ventilacija: Visoke saksije obično imaju veću površinu otvorenog tla u poređenju sa širim, nižim saksijama. To može poboljšati ventilaciju korena biljke i sprečiti stagnaciju vode u zemlji, smanjujući rizik od truljenja korena i drugih problema sa biljkama.
 5. Pogodne za veće biljke: Visoke saksije su idealne za veće biljke koje zahtevaju više prostora za rast. One pružaju dovoljno stabilnosti i podrške za teže biljke, omogućavajući im da rastu u punom obimu bez ograničenja.

Ukratko, visoke saksije pružaju brojne prednosti u pogledu zdravlja biljaka, estetike i funkcionalnosti, čineći ih odličnim izborom za sadnju raznovrsnih biljaka kako u unutrašnjem, tako i u spoljašnjem prostoru.

Saksija Melrose 40x 40 cm i visine 65 cm, predstavlja esenciju elegancije i praktičnosti u svetu baštenskog uređenja. Ova saksija je kao stvorena da oplemeni svaki kutak vašeg doma ili spoljašnjeg prostora svojim raskošnim dizajnom i funkcionalnošću.

 

Saksije za bastu impresivnog kvaliteta!

Saksija melrose, plasticne saksije, saksije za bastu, saksije za cvece, kockaste saksije
Saksija melrose

Njene dimenzije omogućavaju vam da postavite različite vrste biljaka, od manjih cvetnica do srednje velikih grmova, pružajući im dovoljno prostora za rast i razvoj. Sa prečnikom od 40 cm, ova saksija je kompaktna i idealna za postavljanje na police, prozorske daske ili manje površine, dok visina od 65 cm dodaje vertikalnu dimenziju i omogućava vam da istaknete biljke na elegantan način.

Melrose saksija donosi dozu raskoši i stila u svaki prostor u kojem se postavi. Njen sofisticirani dizajn i kvalitetni materijali od kojih je napravljena garantuju dugotrajnost i estetsku privlačnost. Ova saksija nije samo posuda za biljke, već i dekorativni element koji će uneti harmoniju i lepotu u vaš dom ili baštu.

Plasticne saksije stvaraju mogućnost pravljena vrta bilo gde !
Saksija melrose, plasticne saksije, saksije za bastu, saksije za cvece, kockaste saksije
Saksija melrose

Stoga, ako tražite savršenu saksiju koja će istovremeno zadovoljiti vaše estetske i praktične potrebe, Melrose saksija prečnika 40 cm i visine 65 cm je pravi izbor za vas. Uz nju, vaš prostor će zračiti elegancijom i šarmom, stvarajući prijatan ambijent za opuštanje i uživanje.

Visoka okrugla Melrose, sa dimenzijama 40x 40 x h 65 cm i zapreminom od 60 litara, pruža odličan prostor za sadnju različitih vrsta baštenskog bilja. Evo nekoliko predloga za biljke koje biste mogli saditi u ovoj visokoj saksiji:

  1. Ukrasne Trave: Dodajte eleganciju i pokret vetra u vaš vrt sa visokim ukrasnim travama poput Pennisetuma, Calamagrostrisa ili Miscanthusa.

  Ukrasne trave su izvanredan dodatak vrtu koji unosi eleganciju i dinamiku. Pennisetum, Calamagrostis i Miscanthus su samo neki od predivnih izbora koji mogu transformisati vaš prostor. Zamislite kako se te trave njišu na povetarcu, stvarajući igru svetlosti i senki. Njihova visina dodaje vertikalnu dimenziju vrtu, čineći ga zanimljivijim i atraktivnijim. Osim toga, ove trave obično imaju prelepe cvatove koji dodaju dodatnu lepotu i teksturu vašem vrtu.

  1. Cveće sa Visokim Stabljikama: Sadite visoke cvetnice kao što su Lavatera, Rudbekija ili Echinacea, koje će dominirati svojim šarenim cvetovima.

  Cveće sa visokim stabljikama je fantastičan izbor za stvaranje dramatičnih i upečatljivih delova u vašem vrtu. Lavatera, Rudbekija i Echinacea su neke od najlepših vrsta koje će dominirati svojim šarenim cvetovima. Njihove visoke stabljike doprinose vertikalnoj dimenziji vašeg vrta, dok šareni cvetovi unose živost i lepotu. Ova vrsta cveća često privlači leptire i pčele, doprinoseći biološkoj raznolikosti vašeg vrta.

  1. Patuljaste Palme: Kreirajte tropski ambijent sa manjim sortama palmi poput Chamaedorea ili Rhapis, koje će pružiti zelenu i egzotičnu notu.

  Patuljaste palme su odličan izbor za stvaranje tropskog ambijenta u vašem vrtu. Chamaedorea i Rhapis su samo neke od vrsta koje su pogodne za manje prostore. Ove palme pružaju zelenu i egzotičnu notu, stvarajući miran i opuštajući ambijent. Osim toga, patuljaste palme su relativno jednostavne za održavanje i mogu dodati sofisticiranost vašem prostoru.

  1. Cvetoči Grmovi: Odaberite visoke grmove sa bogatim cvetovima, kao što su Spiraea, Deutzia ili Weigela, kako biste dodali boju i teksturu.

  Cvetoči grmovi su sjajan način da dodate boju i teksturu u vaš vrt. Spiraea, Deutzia i Weigela su vrste koje će vam pružiti bogate cvetove tokom sezone cvetanja. Njihova visina i gustoća grana stvaraju živopisne delove u vašem vrtu, privlačeći poglede i stvarajući upečatljive fokuse. Ovi grmovi su takođe relativno jednostavni za održavanje, što ih čini savršenim izborom za sve vrste vrtlara.

  1. Bambusi: Za elegantan i moderan izgled, posadite visoke vrste bambusa koji će dodati vertikalan element i sofisticiranost.

  Bambusi su izvanredni za dodavanje elegancije i suvremenog izgleda u vaš vrt. Visoke vrste bambusa dodaju vertikalni element i sofisticiranost prostoru. Njihova guste stabljike stvaraju impresivnu teksturu, dok njihove lišće donosi prirodnu lepotu u vaš prostor. Osim toga, bambusi su izuzetno brzorastuće biljke koje će brzo ispuniti prostor, pružajući vam privatnost i zasjenjenje.

  1. Zeljaste Biljke: Uključite visoke zeljaste biljke kao što su Hoste, Astilbe ili Diktioklema, koje će doprineti zelenilu i strukturi.

  Zeljaste biljke su neizostavan deo svakog vrta, a visoke sorte mogu dodati dodatnu dimenziju i strukturu. Hoste, Astilbe i Diktioklema su neke od vrsta koje možete razmotriti. Njihovo bujno lišće i cvetovi doprinose zelenilu i teksturi vašeg vrta, stvarajući lepe prikaze i delove interesa. Ove biljke takođe mogu pružiti hladovinu i sklonište za male životinje, doprinoseći ekološkoj ravnoteži vašeg vrta.

  Različite vrste cvetoćih žbunova, poput Hortenzija, Azaleja ili Viburnuma, mogu uneti šarm u vaš vrt.Cvetoći žbunovi su odličan izbor za dodavanje šarma i boje u vaš vrt. Hortenzije, Azaleje i Viburnumi su samo neki od predivnih izbora koje možete razmotriti. Njihovi bujni cvetovi unose živost i lepotu, stvarajući upečatljive prikaze tokom sezone cvetanja. Ovi žbunovi takođe mogu pružiti dodatnu strukturu i gustoću vašem vrtu, čineći ga još atraktivnijim i privlačnijim.

Velike saksije za uredjenje terasa!
Saksija melrose, plasticne saksije, saksije za bastu, saksije za cvece, kockaste saksije
Saksija melrose

Održavanje okrugle  saksije Melrose ključno je za osiguranje zdravlja i bujnog rasta biljaka koje u njoj rastu. Evo detaljnijih smernica o tome kako održavati ovu saksiju:

 1. Drenaža: Pravilna drenaža je od suštinskog značaja kako bi se sprečilo zadržavanje viška vode u saksiji. Dodajte dobar sloj drenaže na dno saksije pre nego što dodate zemlju. To može biti sloj šljunka, sitnog kamenja ili komadići lomljene keramike. Ovo će omogućiti da višak vode nesmetano otče, čime se sprečava truljenje korena biljaka.
 2. Zemlja: Koristite kvalitetnu zemlju za saksije koja je dobro drenirana, ali i bogata hranljivim materijama. Dodavanje komposta ili organskih đubriva zemlji može poboljšati njen sastav i obezbediti biljkama potrebne hranljive materije za zdrav rast.
 3. Zalivanje: Pratite potrebe biljaka u saksiji i prilagodite zalivanje prema njihovim potrebama. Velike saksije obično zahtevaju duboko zalivanje kako bi se osiguralo da voda dopre do svih delova korena biljaka. Međutim, budite oprezni da ne preterate s zalivanjem, jer može dovesti do truljenja korena ili drugih problema sa biljkama.
 4. Prihrana: Redovno dodajte tečna ili granulirana đubriva tokom vegetacionog perioda kako biste podržali bujan rast biljaka. Pratite uputstva na pakovanju đubriva i nemojte preterivati s količinom kako biste izbegli prekomernu koncentraciju hranljivih materija u zemlji.
 5. Rotacija Biljaka: Periodično rotirajte biljke u saksiji kako biste obezbedili ravnomerno osvetljenje sa svih strana. Ovo će sprečiti neravnomerni rast biljaka i osigurati da sve biljke dobiju dovoljno svetla za zdrav razvoj. Rotacija biljaka takođe može pomoći u sprečavanju deformacija ili istanjenja biljaka koje bi se mogle javiti ako stalno primaju svetlo sa iste strane.

Redovno održavanje okrugle saksije Melrose u skladu sa ovim smernicama osiguraće zdravlje i lepotu biljaka koje u njoj rastu, pružajući vam tako dugotrajan užitak u vašem vrtu ili prostoru.

Saksije za cvece kao ukras svake terase!

Saksija melrose, plasticne saksije, saksije za bastu, saksije za cvece, kockaste saksije
Saksija melrose

Velika plastična saksija četvrtastog oblika, modela Melrose, visine čak 65 cm i dimenzija 40 x 40 cm, pruža različite mogućnosti za uzgoj različitih biljaka. Ova impresivna Melrose nudi mnogo opcija za kreiranje vašeg zelenog kutka. Evo nekoliko sjajnih predloga za biljke i primenu ove velike četvrtaste saksije Melrose:

Stabla i žbunje u saksiji Melrose: Ova velika saksija je idealna za uzgoj manjih stabala i žbunja. Razmislite o sadnji japanskog javora, kamelije ili božićnog drveta kako biste stvorili impresivan fokalni tačku u vašem dvorištu ili unutrašnjem prostoru.

Biljke s velikim lišćem: U saksiju Melrose možete posaditi biljke koje imaju velike i upečatljive listove, kao što su filodendron, monstera ili kordilina. Ove biljke će dodati dramatičan izgled vašem okruženju.

Cvetnice za saksiju Melrose: Ne zaboravimo na cvetnice! Melrose ovih dimenzija može primiti veće cvetnice poput ljiljana, hortenzija ili hrizantema. Ove biljke će stvoriti prekrasne cvetne aranžmane.

Ukrasne trave i bambus: Ova saksija može poslužiti kao savršeno okruženje za uzgoj ukrasnih trava kao što su pampas trava ili razne vrste bambusa. Ove biljke će dodati elegantnu i modernu notu vašem prostoru.

Primena ove velike četvrtaste Melrose je raznovrsna i može se prilagoditi vašim estetskim preferencama i prostornim potrebama. Bilo da je postavljate u dvorištu, na terasi ili u unutrašnjem prostoru, ova saksija će sigurno privući pažnju i doprineti lepoti vašeg okruženja. Ne zaboravite redovno zalivati i brinuti se o biljkama kako bi se razvijale u punom sjaju i uživale u njihovom prisustvu. Saksija Melrose će postati pravo umetničko delo u vašem okruženju!

Dolazi u više boja

Materijal : PP

Sve saksije možete pogledati na linku.

Sve saksija Melrose možete pogledati OVDE

Ukoliko su vam potrebne veće saksije, pogledajte OVDE

Ukoliko su vam potrebne zidne saksije, pogledajte OVDE 

Ukoliko su vam porebne ogradice , pogledajte OVDE

Saksija melrose, plasticne saksije, saksije za bastu, saksije za cvece, kockaste saksije

Težina 2.00000000 kg
BOJE MELROSE

, , , ,

Proizvođač

Proizvodnja Sanja ippi, Stara Pazova,Srbija

Korpa