fbpx

Deca i saobraćaj

, ,

Deca i saobraćaj

790.00 rsd 659.00 rsd bez PDV

Šifra proizvoda: MP3950575 Kategorije: , ,

Dostupnost: Na zalihama

Dimenzije kutije :28*28

Dimenzije table :62*44


Deca i saobraćaj je društvena igra za 2 do 4 igrača. Komplet se sastoji od table za igarnje, kartica, dve kocke, četiri plastična pijuna i četiri plastična automobila.

Deca i saobraćaj je drustvena igra zabavno edukativnog karaktera za 2-4 igrača. Svaki igrač odabere po jednog pijuna i jedan automobil u istoj boji i stavi ih na startne pozicije( pijuni  na kućice  a automobil na pariking P1).

Igra zapocinje pijunima-pesacima , tako sto se uzmu obe kocke i bace se. Ako se dobije broj 6  na kocki i zelena ili zuta boja na kocki semafor , igra pocinje i pijun se stavlja na polje start. Ako je na semafor kocki crvena boja nema nikakvog kretanja  i to pravilo vazi i za pesake i za automobil kroz celu igru. Kada se pesakom dodje na parking p1 pesak se prebaci kod parkinga p2 a automobil se nastavlja dalje po istim pravilima tj.bacaju se obe kocke i tako se kreće po tabli uz postovanje saobraćajnih znakova.

Pesacki prelazi se ne racunaju kao polja i na njima se automobili ne mogu nikako zaustavljati. Isto pravilo vazi i za podvoznjak. Kada se automobil u igri stane na polje  obelezeno znakom pitanja, izvlaci se kartica. Ako igrac zna odgovor na pitanje  iz kartice , baca ponovo kocke i nastavlja put. Ako ne zna, pauzira sledeće bacanje i onda kreće dalje bacanjem kocki.

Pobednik je onaj ko uz mere postovanja saobracajnih znakova i pravila igre prvi stigne na dogovoreno mesto .Za vreme igre dok su i i pesaci i automobili u pokretu  vaze pravila iz igre covece ne ljuti se tj. Ako igrac dodje na isto polje kod drugog, izabacuje ga iz te faze i vraca ga na start  ili na parking ako su automobili u pitanju.

Zelimo vam mnogo casova zabave .


Težina 0.20000000 kg

Proizvođač

Proizvodjac: Megaplast, Srbija

Korpa