fbpx

Zebra zavese (sistemi)

Zebra zavese su rolo sistemi koji su stekli veliku popularnost u svetu zbog njihove praktičnosti. One se mogu uvek podesiti u zavisnosti koliko vama treba svetla u prostoriji. Naše zebra zavese se izrađuju od poliestera, aluminijuma i plastike. Zebra zavesama upravljate sa lančićem koji se nalazi pored podižete i spuštate. Veoma lako se održavaju, samo ih prebrišete mokrom krpom kako bi otklonili prašinu sa njih,
odnosno nema skidanja i pranja u veš mašini. Drugačije ih kod nas zovu i zavese DAN – NOĆ. Lančić na sistemu fabrički uvek dolazi sa desne strane.

NAPOMENA: naznačena širina je širina celog sistema, a ne samo zavese. Sama zavesa je uža za 3,5-4cm od samog sistema.

PRIMER: Ako su na primer dimenzije vašeg stakla na prozoru (ne celog prozora) širina 53cm x dužina 116cm. Vama odgovara dimenzija 57x120cm (57-3,5cm = 53,5cm). Dužina nije toliko bitna (samo ne sme da buda kraća), jer se rola kao roletna i to sami podešavate uz pomoć lančića sa strane. Praktično vama zavesa treba da pređe samo preko stakla ili malo preko na štok. Stoga je najbolje rešenje za odabir zavese tako što ćete tražiti sistem koji će biti za najmanje 4cm, a najviše do 10cm širi od širine vašeg stakla. Prva dimenzija na našem cenovniku predstavlja širinu sistema.  Sistem predstavlja sam mehanizam na vrhu zavese pomoću kojeg se zavesa rola (diže i spušta), sastoji se od aluminijumske šipke na koju se rola zavesa, plastičnih nosača sa strane i kukama i samog mehanizma za spuštanje (lančić). Lančić je uvek sa desne strane.
Sve dostupne dezene zebra zavesa možete pogledati ovde na našem sajtu klikom na link DEZENI ZEBRA ZAVESE.

Korpa