fbpx

Žardinjera Mediteran 50x19xh16cm – 9l

,

Žardinjera Mediteran 50x19xh16cm – 9l

330.00 rsd 275.00 rsd bez PDV

Žardinjera Mediteran 50x19x16,5cm

Dimenzije : 50 x 19 x h16.5 cm / 9L

Plastična žardinjera za cveće namenjena za unutrašnju i spošljašnju upotrebu

 

 

Sve saksije možete pogledati na linku.

Zardinjera mediteran, zardinjere sa kukama, zardinjere sa podmetacem, kockaste zardinjere, zardinjere

Žardinjera Mediteran 50x19xh16cm – 9l

 

Dimenzije : 50 x 19 x h16.5 cm / 9L

Za Vašu kućnu oazu!

Plastična žardinjera Mediteran dimenzija 50x19x16,5 cm je izuzetno praktično i estetski prihvatljivo rešenje za uzgoj cveća kako u unutrašnjem, tako i u spoljašnjem okruženju. Njena kompaktna veličina je idealna za male prostore poput balkona, terasa ili prozorskih pragova, pružajući vam priliku da uživate u lepoti biljaka bez obzira na ograničen prostor.

Ova žardinjera je dizajnirana s posebnom pažnjom na funkcionalnost i estetiku. Dimenzije od 50x19x16,5 cm omogućavaju vam da u njoj smestite različite vrste cveća ili biljaka, prilagođavajući je vašim željama i potrebama. Zapremina od 9 litara omogućava adekvatnu količinu supstrata za optimalan rast i razvoj biljaka.

Jedna od ključnih prednosti ove žardinjere je njen materijal – plastika. Plastika je otporna na vremenske uslove, što znači da možete ostaviti žardinjeru napolju bez straha od oštećenja od sunca, kiše ili snega. Takođe, lako se održava – dovoljno je samo povremeno je oprati vodom i blagim deterdžentom kako bi ostala čista i atraktivna.

Dizajn žardinjere Mediteran je jednostavan i elegantan, sa blago zaobljenim ivicama koje pružaju estetski ugodan izgled. Ova žardinjera će se lepo uklopiti u bilo koji enterijer ili eksterijer, doprinoseći estetskom dojmu prostora u kojem se nalazi.

Ukratko, žardinjera Mediteran je praktično i atraktivno rešenje za uzgoj cveća u unutrašnjim i spoljašnjim prostorima, posebno za male prostore kao što su balkoni. Njena kompaktna veličina, otpornost na vremenske uslove i estetski privlačan dizajn čine je idealnim izborom za sve ljubitelje biljaka koji žele da unesu malo prirode u svoj dom ili okolinu.

Kockaste zardinjere su idealne za prostore poput stepenista!

 

. Evo nekoliko ideja o tome šta možete saditi u ovoj žardinjeri i kako je najbolje primeniti:

 1. Cveće za Balkon: Ova žardinjera je idealna za uzgoj manjih cvetnih biljaka koje će dodati boju i živost vašem balkonu. Begonije su odličan izbor jer imaju širok spektar boja i vrsta, a cvetaju tokom celog leta. Surfinije su takođe popularne zbog svoje obilne cvetne produkcije i visokog estetskog efekta. Minijaturne dalije su kompaktne i cvetaju u raznovrsnim bojama, dodajući šarm vašem balkonu. Ljubičice su takođe odličan izbor jer su otporne biljke koje cvetaju kontinuirano tokom sezone.
 2. Sukulenti i Kaktusi: Ako preferirate biljke koje zahtevaju minimalno održavanje, sukulenti i kaktusi su savršeni za ovu žardinjeru. Ove biljke su otporne na sušu i retko zahtevaju zalivanje, što ih čini idealnim za zauzet stil života. Sukulenti poput eševirije, seduma i kalanhoje dodaju teksturu i interesantne forme, dok kaktusi poput rebaraša ili loptastih vrsta donose egzotični šarm na vaš balkon.
 3. Biljke za Začine: Uzgoj začinskog bilja u ovoj žardinjeri je praktičan način da uvek imate sveže začine pri ruci. Bosiljak, peršun, majčina dušica i viseći ruzmarin su samo neki od začinskih biljaka koje možete saditi. Ove biljke su kompaktne, a mnoge od njih imaju i dekorativno lišće ili cvetove, čineći ih privlačnim i funkcionalnim dodatkom na balkonu.
 4. Mini Vrt na Balkonu: Kombinovanje različitih biljaka u više ovakvih žardinjera omogućava vam da stvorite mali vrt na balkonu. Možete kombinovati cvetne biljke sa začinskim biljem ili sukulentima kako biste postigli raznolikost u boji, teksturi i mirisu. Ovakav aranžman će stvoriti prijatan ambijent i dodati karakter vašem balkonu.
 5. Balkonske Jagode: Žardinjera ove veličine je dovoljna za uzgoj nekoliko balkonskih jagoda. Ove biljke vise niz ivice žardinjere, što čini estetski atraktivan prizor, a istovremeno vam omogućava da uživate u ukusnim plodovima direktno sa vašeg balkona. Jagode su prilično nezahtevne biljke koje će vam doneti dodatnu radost tokom letnjih meseci.
 6. Biljke za Vertikalno Baštovanstvo: Ako imate više ovakvih žardinjera, možete ih postaviti jednu iznad druge na vertikalan način kako biste stvorili vertikalni vrt. Ovo je odličan način da maksimalno iskoristite prostor na balkonu. Viseće biljke poput viseće surfinije ili visećeg fikusa su idealne za ovakav aranžman jer dodaju vertikalnu dimenziju i estetski doprinos vašem balkonu.
 7. Biljke za Dekoraciju: Uzgoj dekorativnih biljaka u ovoj žardinjeri doprineće estetskom dojmu vašeg balkona. Mini paprati su odličan izbor jer imaju lepo i dekorativno lišće koje donosi zelenu svežinu. Sukulentne vrste sa zanimljivim oblicima poput eheverije “Crassula ovata” ili “Echeveria” dodaju interesantan vizuelni element. Takođe, mala kalathea sa svojim šarenim listovima može doprineti živopisnosti prostora. Ove biljke su ne samo dekorativne, već i pružaju dodatnu radost i inspiraciju u vašem domu.

Kada koristite ovu žardinjeru na balkonu, pobrinite se da odabrete biljke koje odgovaraju uslovima svetlosti i mikroklimi balkona. Redovno zalivanje, dobro drenaža i izbor pravilnog supstrata takođe su ključni faktori za uspeh. Ova mala žardinjera pruža mogućnost da unapredite svoj balkon i stvorite lep i funkcionalan prostor.

Zardinjere sa podmetacem će sprečiti da bilo gde bude vode!

Zardinjera mediteran, zardinjere sa kukama, zardinjere sa podmetacem, kockaste zardinjere, zardinjere

Održavanje saksija u kojima rastu različite vrste biljaka zahteva određenu pažnju kako bi se osiguralo da biljke ostanu zdrave i lepo izgledaju. Evo nekoliko opštih saveta o održavanju saksija:

 1. Zalivanje: Pravilno zalivanje je ključno za zdrav rast biljaka. Prvo, potrebno je odabrati pravu količinu vode za svaku biljku, jer različite vrste biljaka imaju različite potrebe za vodom. Način zalivanja može varirati u zavisnosti od vremena u godini, temperature i vlage u vazduhu. Općenito, trebalo bi zalivati biljke kada se gornji sloj zemlje osuši, ali pazite da ne preplavite biljku.
 2. Supstrat: Kvalitetan supstrat je važan za zdrav rast biljaka. Preporučuje se korišćenje visokokvalitetnog supstrata koji je dobro dreniran i bogat hranjivim materijama. Redovno proveravajte stanje supstrata i ako primetite da je postao zbijen ili iscrpljen, razmislite o zamjeni supstrata.
 3. Osvetljenje: Većina biljaka zahteva odgovarajuću količinu svetlosti kako bi pravilno rasle. Prilagodite položaj saksija prema potrebama biljaka – biljke koje vole svetlost treba postaviti na sunčanije mesto, dok one koje preferiraju senku treba držati dalje od direktnog sunčevog svetla.
 4. Đubrenje: Redovno đubrenje je važno kako bi biljke dobile potrebne hranljive materije za zdrav rast. Koristite tečna ili granulirana đubriva koja su specifično formulirana za određene vrste biljaka i pratite uputstva na pakovanju. Đubrite biljke tokom perioda aktivnog rasta, obično tokom proleća i leta.
 5. Provetravanje: Održavanje dobre cirkulacije vazduha oko biljaka pomaže u sprečavanju bolesti i širenju štetnih insekata. Povremeno otvarajte prozore ili vrata kako biste omogućili strujanje svežeg vazduha kroz prostoriju.
 6. Pravilno obrezivanje: Redovno obrezivanje pomaže u održavanju zdravog i lepo oblikovanog izgleda biljaka. Uklanjajte suve ili oštećene delove biljaka kako biste podstakli novi rast i očuvali vitalnost biljaka.
 7. Čišćenje: Redovno uklanjanje suvih listova, prašine ili drugih nečistoća sa lišća i saksija pomaže u održavanju čistoće i estetskog izgleda biljaka.

Prateći ove osnovne smernice za održavanje, vaše biljke će se osećati zdravo i srećno, pružajući vam dugotrajnu radost i lepotu.

Zardinjere sa kukama su proslost, ulepšajte svoj dom MEDITERANOM

Zardinjera mediteran, zardinjere sa kukama, zardinjere sa podmetacem, kockaste zardinjere, zardinjere

Zardinjere sa podmetacima imaju nekoliko prednosti koje ih čine praktičnim izborom za uzgoj biljaka. Evo nekoliko ključnih prednosti:

 1. Zaštita podova: Podmetaci ispod zardinjera sprečavaju prodiranje vode i supstrata na podove. To je posebno korisno ako su zardinjere postavljene unutar prostorija ili na osjetljive površine poput drvenih podova ili tepiha. Podmetaci štite podove od mogućih oštećenja koja mogu nastati usled curenja vode ili vlažnog supstrata.
 2. Očuvanje higijene: Podmetaci olakšavaju čišćenje okoline u kojoj se nalaze biljke. Ako se slučajno prospe voda ili ako biljka ispusti višak vode prilikom zalivanja, podmetači će zadržati tu vodu unutar svojih granica, sprečavajući da se voda prolije po podu. To olakšava čišćenje i održavanje higijene prostora.
 3. Održavanje reda: Korišćenje podmetača pomaže u održavanju urednog i organizovanog izgleda prostora. Oni pomažu u grupisanju zardinjera zajedno, čineći ih vizuelno privlačnijim i organizovanijim. Takođe, podmetaci omogućavaju jednostavno premještanje zardinjera bez potrebe za pomeranjem teških saksija ili rizikom od oštećenja podova.
 4. Prevencija prekomernog zalivanja: Podmetači pomažu u kontroli prekomernog zalivanja biljaka. Ako se višak vode sakuplja u podmetaču, možete lako ukloniti višak tečnosti kako biste sprečili da se biljke preplave. Ovo je posebno korisno za biljke koje ne podnose stajaću vodu i koje bi mogle patiti od truljenja korena ako bi bile izložene prekomernoj vlazi.

Ukratko, zardinjere sa podmetacima pružaju praktično i estetski prihvatljivo rešenje za uzgoj biljaka, čuvajući podove, olakšavajući održavanje higijene, održavajući red u prostoru i pomažući u kontroli prekomernog zalivanja. Ove prednosti čine ih popularnim izborom među ljubiteljima biljaka, kako za unutrašnje tako i za spoljašnje okruženje.

Ukoliko su vam potrebne još neke žardinjere, klinite OVDE 

Sve saksije možete pogledati na linku.

Težina 0.20000000 kg
Boja

, , , , ,

Proizvođač

Proizvodnja Sanja ippi, Stara Pazova,Srbija

Korpa