fbpx

Saksija trodelna Roma 38.5×38.5xh17cm / 8,8 L -bez podmetača

Saksija trodelna Roma 38.5×38.5xh17cm / 8,8 L -bez podmetača

330.00 rsd 275.00 rsd bez PDV

Saksija trodelna Roma 38.5×38.5xh17cm / 8,8 L -bez podmetača

Dimenzije: 38.5×38.5xh17cm / 8,8 L

Trodelna saksija namenjena za verkitalne bašte, podmetač se poručuje zasebno

Saksija trodelna roma 38, okrugle saksije, vertikalni vrt, saksije za jagode, saksije

Ukoliko su vam potrebni roma podmetači, kliknite OVDE

Ukoliko su vam potrebne veće saksije, kliknite OVDE

Ukoliko vam trebaju saksije za balkone, kliknite OVDE 

 

 

Šifra proizvoda: si6086 Kategorija:
Saksija trodelna Roma 38.5×38.5xh17cm / 8,8 L -bez podmetača

 

Saksija trodelna roma 38, okrugle saksije, vertikalni vrt, saksije za jagode, saksije

 

Dimenzije: 38.5×38.5xh17cm / 8,8 L

Tražite izvanredno rešenje za vašu vertikalnu baštu ili unutrašnji prostor? Predstavljamo vam našu elegantnu saksiju trodelnu Roma! Sa svojim dimenzijama od 38.5×38.5xh17cm i kapacitetom od 8,8 litara, ova saksija je savršena za biljke koje zahtevaju dublje korene ili više prostora za rast. Ali tu nije kraj njene privlačnosti.

Saksija trodelna Roma je pravo malo remek-delo u svetu biljaka. Na prvi pogled, izgleda kao da je sastavljena iz tri pojedinačne saksije, ali ono što je čini posebnom je taj središnji deo koji ih spaja. Taj deo, elegantno oblikovan i harmonično uklopljen, omogućava saksijama da se stapaju u visinu, stvarajući jedinstveni estetski doživljaj. Bez obzira da li preferirate moderni ili rustični stil, ova saksija će sigurno uneti dozu elegancije i sofisticiranosti u vaš prostor.

Napravljena je od visokokvalitetne plastike koja je ne samo izdržljiva i otporna na vremenske uslove, već i lagana za održavanje. Redovno čišćenje saksija je jednostavno – dovoljno je samo obrisati ih vlažnom krpom kako bi se uklonile eventualne nečistoće ili prašina. Takođe, preporučuje se povremeno provetravanje zemlje u saksiji kako bi se osiguralo optimalno zdravlje biljaka. Sa ovom saksijom, ne morate brinuti o zamjeni ili popravci, što je čini savršenim dugoročnim rešenjem za vaše biljke.

Ova saksija nije samo funkcionalna, već i estetski privlačna. Njen moderan dizajn će dodati eleganciju svakom prostoru, bilo da je postavljate na terasi, balkonu ili unutar vašeg doma. Uz saksiju trodelnu Roma, vaše biljke će dobiti savršen prostor za rast, dok će vaš prostor zračiti svežinom i harmonijom sa prirodom. Iskoristite potencijal vašeg prostora i investirajte u ovu izvanrednu saksiju koja će oplemeniti vaš životni prostor.

Saksija trodelna roma 38, okrugle saksije, vertikalni vrt, saksije za jagode, saksije

Roma saksije su veoma fleksibilne i omogućavaju sadnju različitih vrsta biljaka, uključujući cveće, začinsko bilje, sukulente i druge vrste. Evo nekoliko ideja za biljke koje možete saditi u Roma saksijama:

 1. Cveće: Različite vrste cveća mogu lepo izgledati u Roma saksijama, bilo da se radi o sezonskim cvećem, trajnicama ili cvetnim lukovicama. Popularne opcije uključuju petunije, begonije, salvije, kadifice i dalije.
 2. Začinsko bilje: Aromatično i korisno začinsko bilje poput peršuna, bosiljka, majčine dušice, ruzmarina i nane može se uspešno uzgajati u Roma saksijama. Ovo je odličan izbor za one koji vole svežu i organsku hranu, kao i za one koji žele da dodaju ukus svojim jelima.
 3. Sukulenti: Sukulenti su popularne biljke za uzgoj u saksijama zbog svoje otpornosti na sušu i jednostavne nege. Aloe vera, kaktusi, eheverije i kalanhoje su samo neke od opcija sukulenata koje možete razmotriti za svoju Roma saksiju.
 4. Biljke lisnatog zelenila: Različite vrste biljaka lisnatog zelenila, poput paprati, filodendrona, puzavica i palmi, mogu dodati svežinu i teksturu vašoj saksiji. Ove biljke su često otpornije na senku i mogu dodati zelenilo i živost u prostorije sa manje svetla.
 5. Jestive biljke: Osim začinskog bilja, možete razmotriti i sadnju jestivih biljaka poput paradajza, paprike, jagoda, malina ili čak mini povrća kao što su patlidžan ili krastavac. Ove biljke omogućavaju vam da uzgajate sopstvenu organsku hranu čak i ako nemate baštu na otvorenom.

Uz pravilnu negu i odabir odgovarajućih biljaka prema uslovima u vašem domu ili bašti, Roma saksije mogu biti izvanredan prostor za rast različitih biljnih vrsta. Važno je samo osigurati da biljke imaju dovoljno svetla, vode i odgovarajuću drenažu kako bi uspešno rasle i razvijale se.

Vertikalni vrt – Mnoštvo biljaka na malom prostoru!

Saksija trodelna roma 38, okrugle saksije, vertikalni vrt, saksije za jagode, saksije

Sadnja vertikalnih vrtova nudi niz prednosti koje ih čine atraktivnim izborom za uređenje prostora. Evo nekoliko ključnih prednosti sadnje vertikalnih vrtova:

 1. Ušteda prostora: Vertikalni vrtovi omogućavaju vam da iskoristite vertikalni prostor koji bi inače bio neiskorišćen, čime se štedi dragoceni tlo i prostor na zemlji. To je posebno korisno u urbanim sredinama ili malim dvorištima gde je svaki centimetar važan.
 2. Estetski efekat: Vertikalni vrtovi dodaju estetsku vrednost prostoru, stvarajući živopisne i atraktivne elemente dizajna. Oni mogu transformisati dosadan zid ili ograničeni prostor u zeleni raj, pružajući prijatan vizuelni doživljaj.
 3. Poboljšanje kvaliteta vazduha: Biljke u vertikalnim vrtovima apsorbuju ugljen-dioksid i emituju kiseonik, što može poboljšati kvalitet vazduha u okolini. Ovo je posebno korisno u urbanim područjima gde je vazduh često zagađen.
 4. Očuvanje životne sredine: Sadnja vertikalnih vrtova može doprineti očuvanju životne sredine na više načina, uključujući smanjenje potrebe za transportom hrane ako uzgajate jestive biljke, kao i smanjenje urbanih toplotnih ostrva i apsorpciju kišnice.
 5. Bolja upotreba resursa: Vertikalni vrtovi mogu koristiti inovativne sisteme navodnjavanja koji pomažu u štednji vode i smanjenju otpada. Takođe, mogu se koristiti reciklirani materijali za izgradnju struktura vertikalnih vrtova, što doprinosi održivom načinu života.
 6. Lakša nega: Vertikalni vrtovi mogu biti lakši za održavanje od tradicionalnih bašti jer su biljke često postavljene na visini koja olakšava pristup za zalivanje, obrezivanje i brigu o njima. Takođe, mogu se koristiti sistemima samozalivanja koji smanjuju potrebu za redovnim zalivanjem.

Ove prednosti čine vertikalne vrtove privlačnim izborom za ljude koji žele unaprediti svoj prostor, poboljšati kvalitet života i doprineti očuvanju životne sredine.

Saksije za jagode – neka rastu cele godine!

Saksija trodelna roma 38, okrugle saksije, vertikalni vrt, saksije za jagode, saksije

Sadnja jagoda u vertikalnim saksijama kao što su Roma saksije može biti odličan izbor iz više razloga:

 1. Ušteda prostora: Jagode su idealne za vertikalno uzgajanje jer njihovi plodovi mogu viseći prema dole, što znači da neće zauzimati mnogo prostora na površini. To omogućava efikasno korišćenje ograničenog prostora u saksijama ili na terasi.
 2. Lakše berbe: Kada se jagode uzgajaju vertikalno, plodovi su postavljeni na visini koja olakšava pristup pri berbi. Ne morate se saginjati ili klečati kako biste došli do plodova, što može biti posebno korisno za ljude sa fizičkim ograničenjima ili za one koji žele olakšati proces berbe.
 3. Manje prljavštine: Jagode koje vise u vertikalnim saksijama manje su izložene zemljištu i prljavštini, što može smanjiti rizik od truljenja plodova ili infekcija. Ovo takođe olakšava održavanje saksija čistima.
 4. Bolja drenaža: Vertikalne saksije, poput Roma saksija, često imaju dobru drenažu, što je ključno za uspešan uzgoj jagoda. Dobro drenirano tlo pomaže u sprečavanju prekomernog zadržavanja vode, što može dovesti do truljenja korena ili drugih problema sa biljkama.
 5. Estetski efekat: Jagode imaju atraktivno lišće i cvetove, što ih čini dekorativnim dodatkom za vertikalne vrtove. Kada plodovi počnu da sazrevaju, dodaju dodatnu boju i teksturu, čineći vertikalni vrt još lepšim i privlačnijim.
 6. Prilagodljivost: Jagode su prilagodljive biljke koje se dobro uzgajaju u saksijama i kontejnerima. To znači da ih možete lako premestiti ili prilagoditi u skladu sa promenama u uslovima osvetljenja ili prostora.

Uz pravilnu negu i odgovarajuće uslove, jagode uzgojene u vertikalnim saksijama mogu doneti obilne prinose sočnih i slatkih plodova, čineći ih odličnim izborom za ljude koji vole uzgajati sopstvenu organsku hranu čak i u ograničenom prostoru.

Okrugle saksije su ovek pravi izbor!

Saksija trodelna roma 38, okrugle saksije, vertikalni vrt, saksije za jagode, saksije

Ukoliko su vam potrebni roma podmetači, kliknite OVDE

Ukoliko su vam potrebne veće saksije, kliknite OVDE

Ukoliko vam trebaju saksije za balkone, kliknite OVDE 

 

Težina 0.20000000 kg
Boja

, , , , , ,

Proizvođač

Proizvodnja Sanja ippi, Stara Pazova,Srbija

Korpa