fbpx

Saksija Melrose okrugla fi60 h51cm – 93l SA PRSTENOM

Akcija
, ,

Saksija Melrose okrugla fi60 h51cm – 93l SA PRSTENOM

Originalna cena je bila: 2,290.00 rsd.Trenutna cena je: 1,990.00 rsd. 1,659.00 rsd bez PDV

Saksija Melrose sa prstenom okrugla Ø60 x h51 cm / 90L

Plastična saksija dimenzija f60 x 51cm visine, zapremine 93L sa dodatnim prstenom i točkićima (opciono)

Zdravo mi smo Melrose saksije širine 60cm a visine 51cm.
🌝 Napravljene smo od čistog polipropilena sa UV stabilizatorima što znači da možemo da se sunčano do mile volje i nećemo promeniti boju.
💍 Ove saksije od dodatne opreme imaju masivni obruč koji osim što estetski dopunjuje izgled saksije pruža dodatnu čvrstinu saksiji
💧Nemamo podmetac ali nam ni ne treba jer unutar sebe krijemo separator koji skuplja višak vode.💧
🌈Prave nas u mnogo boja i sigurne smo da ćete naći onu koja odgovara bas vašem enterijeru.
🪴ja sam vam poprilicno velika saksija pa u mene sadite samo velike primerke kao sto su tuje, magnolije, jorgovane i sl
🔘 od dodatne opreme imam tockice jet kad me napunite sa zemljom i cvećem lako me možete pomerati uz pomoć mojih točkića

Sve saksije možete pogledati na linku.

Saksija Melrose sa prstenom okrugla Ø60 x h51 cm / 90L

Plastična saksija dimenzija f60 x 51cm visine, zapremine 93L sa dodatnim prstenom i točkićima (opciono)

Na dnu saksije nalazi se drenaža koja odvaja visak vode od korena biljke.

Saksija Melrose sa prstenom predstavlja idealno rešenje za sve vaše potrebe kada su u pitanju velike biljke, tujama i slično. Njena izuzetno velika veličina omogućava vam da u njoj smestite čak i najveće biljke, stvarajući tako impresivne vizuelne efekte kako u unutrašnjem, tako i u spoljašnjem prostoru.

saksija melrose, plasticne saksije, saksije sa prstenom, visoke saksije, velike saksije , saksije sa prstenom, okrugle saksije

Plasticne saksije kao pravi izbor za svaki kutak vašeg doma!

 

Jedna od ključnih karakteristika ove saksije je drenažni sistem koji se nalazi na dnu. Ovaj sistem je dizajniran tako da efikasno odvodi višak vode od korena biljke, osiguravajući optimalne uslove za rast i razvoj biljaka. Time se sprečava stvaranje stajaće vode koja može da dovede do truljenja korena i drugih problema sa biljkama.

Saksije sa prstenom – dodatna sigurnost za vaše biljke!

saksija melrose, plasticne saksije, saksije sa prstenom, visoke saksije, velike saksije , saksije sa prstenom, okrugle saksije

Saksija Melrose pruža ogroman prostor za kreativno uređenje vašeg vrta ili prostora. Njena prostranost omogućava vam da eksperimentišete sa različitim biljkama koje će se istaći svojom veličinom, bojama i bujnim rastom. Evo nekoliko predloga za biljke koje možete posaditi u ovoj impresivnoj saksiji:

 1. Visoki Ukrasni Drveće: Iskoristite visinu saksije sadnjom ukrasnog drveća poput Magnolije, Japanskog Jorgovana ili Javora. Ova visoka drveća će stvoriti dramatičan pejzaž, dodajući vertikalnu dimenziju i impresivnu strukturu vašem prostoru.
 2. Veliki Grmovi: Dodajte volumen s velikim grmovima poput Oleandera, Azaleja ili Forsajzije. Ovi grmovi će obogatiti vaš prostor raznobojnim cvetovima i zelenilom, pružajući bogatstvo tekstura i oblika.
 3. Cveće sa Velikim Cvetovima: Odaberite cvetnice poput Klematisa, Velikih Hibiskusa ili Krinuma koje će privući pažnju svojim veličanstvenim cvetovima. Ova šarena i bujna cveća će uneti živost i romantiku u vaš prostor, stvarajući upečatljive tačke fokusa.
 4. Palme: Kreirajte tropski ambijent sadnjom visokih palmi poput Dactylophore ili Livistone. Ove elegantne palme će dodati egzotičnu notu vašem prostoru, stvarajući atmosferu odmora i opuštanja.
 5. Cvetoča Grmlja: Raznobojna cvetoća grmlja poput Rododendrona, Hortenzija ili Kamelija mogu stvoriti živopisne kutke u vašem vrtu. Ova grmlja će obogatiti prostor velikim, šarenim cvetovima i dugotrajnim zelenilom, stvarajući oazu boja i mirisa.
 6. Visoke Trave: Za dodatak pokretu i strukturi, posadite visoke trave poput Miscanthusa ili Pampasa. Ove elegantne trave će dodati dinamiku i teksturu vašem vrtu, stvarajući meko kretanje na vetru i zanimljive siluete tokom cele godine.

Uz saksiju Melrose, imate neograničene mogućnosti da stvorite izvanredan prostor ispunjen raznovrsnim biljkama koje će oplemeniti i osvežiti vaš dom ili baštu. Budite kreativni i eksperimentišite sa kombinacijama biljaka koje će stvoriti unikatni pejzaž koji odražava vaš stil i ličnost.

saksija melrose, plasticne saksije, saksije sa prstenom, visoke saksije, velike saksije , saksije sa prstenom, okrugle saksije

Prsten na saksiji ima nekoliko dodatnih prednosti koje doprinose njenom ukupnom kvalitetu i funkcionalnosti:

 1. Ojačanje ivica: Prsten oko oboda saksije dodatno ojačava njen strukturu. To znači da su ivice saksije čvršće i manje podložne pucanju ili lomljenju. Ovo je posebno važno ako saksija bude premeštana ili ukoliko je postavljena na mestima gde je izložena udarima ili drugim spoljnim uticajima.
 2. Estetski dodatak: Prsten može dodati estetsku vrednost saksiji, pružajući joj vizuelnu punoću i privlačnost. On može stvoriti dojam da je saksija masivnija i skladnija u odnosu na samu biljku koja je u njoj posađena. Ovo je posebno korisno ako se saksija koristi kao dekorativni element u enterijeru ili eksterijeru.
 3. Poboljšana stabilnost: Prsten može poboljšati stabilnost saksije, posebno ako je postavljena na neravnu površinu ili ukoliko je izložena vetru. Ojačane ivice prstena pružaju dodatnu podršku, sprečavajući eventualno prevrtanje ili klizanje saksije.
 4. Zaštita od oštećenja: Prsten može delovati kao zaštita od oštećenja prilikom rukovanja saksijom. Ako dođe do udara ili neželjenog kontakta sa okolinom, prsten može apsorbovati deo udarca, čime se smanjuje rizik od oštećenja samog korpusa saksije.

Ukratko, prsten na saksiji ne samo da poboljšava estetiku, već i funkcionalnost i trajnost saksije, čineći je pouzdanim i privlačnim izborom za sadnju i dekoraciju biljaka u vašem domu ili bašti. Za svaku veću biljku, saksije sa prstenom su odličan izbor!

Visoke saksije  – mnogo pogodnosti na malom prostoru!

saksija melrose, plasticne saksije, saksije sa prstenom, visoke saksije, velike saksije , saksije sa prstenom, okrugle saksije

Visoke saksije imaju nekoliko prednosti u poređenju sa standardnim ili niskim saksijama:

 1. Dublji korijenski prostor: Visoke saksije omogućavaju biljkama da razviju dublje korijenje. To je posebno važno za biljke koje imaju dublji korijenov sistem ili za one koje zahtevaju veći prostor za rast kako bi se razvile zdravo i snažno.
 2. Veći kapacitet za zemlju: Visoke saksije imaju veći kapacitet za zemlju u poređenju sa nižim saksijama istog prečnika. To omogućava bolju retenciju vlage i hranljivih materija u zemlji, što može doprineti boljem rastu i razvoju biljaka.
 3. Estetski efekat: Visoke saksije mogu dodati vizuelni interes prostoru. One stvaraju vertikalnu dimenziju koja može biti estetski privlačna, posebno u prostorima gde je potrebno dodati visinu ili stvoriti slojevitost u dekoru.
 4. Bolja ventilacija: Visoke saksije obično imaju veću površinu otvorenog tla u poređenju sa širim, nižim saksijama. To može poboljšati ventilaciju korena biljke i sprečiti stagnaciju vode u zemlji, smanjujući rizik od truljenja korena i drugih problema sa biljkama.
 5. Pogodne za veće biljke: Visoke saksije su idealne za veće biljke koje zahtevaju više prostora za rast. One pružaju dovoljno stabilnosti i podrške za teže biljke, omogućavajući im da rastu u punom obimu bez ograničenja.

Ukratko, visoke saksije pružaju brojne prednosti u pogledu zdravlja biljaka, estetike i funkcionalnosti, čineći ih odličnim izborom za sadnju raznovrsnih biljaka kako u unutrašnjem, tako i u spoljašnjem prostoru.

Saksija Melrose sa prstenom je savršen izbor kako za unutrašnje, tako i za spoljne prostore. Bez obzira da li je postavljena u dnevnoj sobi, terasi, vrtu ili dvorištu, ova saksija će uneti dodatnu lepotu prirode u vaš prostor. Njene impresivne dimenzije (prečnik 60 cm, visina 51 cm) i kapacitet od 93 litare pružaju dovoljno prostora za različite vrste biljaka, od sitnijih cveća do većih grmova ili čak manjih stabala.

Uz saksiju Melrose sa prstenom, imate mogućnost da kreirate oazu zelenila i boja u svom domu ili bašti, stvarajući prijatan i opuštajući ambijent za uživanje i relaksaciju.

Velike saksije za uredjenje terasa!

 

Održavanje okrugle  saksije Melrose ključno je za osiguranje zdravlja i bujnog rasta biljaka koje u njoj rastu. Evo detaljnijih smernica o tome kako održavati ovu saksiju:

 1. Drenaža: Pravilna drenaža je od suštinskog značaja kako bi se sprečilo zadržavanje viška vode u saksiji. Dodajte dobar sloj drenaže na dno saksije pre nego što dodate zemlju. To može biti sloj šljunka, sitnog kamenja ili komadići lomljene keramike. Ovo će omogućiti da višak vode nesmetano otče, čime se sprečava truljenje korena biljaka.
 2. Zemlja: Koristite kvalitetnu zemlju za saksije koja je dobro drenirana, ali i bogata hranljivim materijama. Dodavanje komposta ili organskih đubriva zemlji može poboljšati njen sastav i obezbediti biljkama potrebne hranljive materije za zdrav rast.
 3. Zalivanje: Pratite potrebe biljaka u saksiji i prilagodite zalivanje prema njihovim potrebama. Velike saksije obično zahtevaju duboko zalivanje kako bi se osiguralo da voda dopre do svih delova korena biljaka. Međutim, budite oprezni da ne preterate s zalivanjem, jer može dovesti do truljenja korena ili drugih problema sa biljkama.
 4. Prihrana: Redovno dodajte tečna ili granulirana đubriva tokom vegetacionog perioda kako biste podržali bujan rast biljaka. Pratite uputstva na pakovanju đubriva i nemojte preterivati s količinom kako biste izbegli prekomernu koncentraciju hranljivih materija u zemlji.
 5. Rotacija Biljaka: Periodično rotirajte biljke u saksiji kako biste obezbedili ravnomerno osvetljenje sa svih strana. Ovo će sprečiti neravnomerni rast biljaka i osigurati da sve biljke dobiju dovoljno svetla za zdrav razvoj. Rotacija biljaka takođe može pomoći u sprečavanju deformacija ili istanjenja biljaka koje bi se mogle javiti ako stalno primaju svetlo sa iste strane.

Redovno održavanje okrugle saksije Melrose u skladu sa ovim smernicama osiguraće zdravlje i lepotu biljaka koje u njoj rastu, pružajući vam tako dugotrajan užitak u vašem vrtu ili prostoru.

 

Melrose saksija Ø60 x h51 cm predstavlja impresivan komad koji vam omogućava kreiranje veličanstvenog vrta i oplemenjivanje prostora sa velikim i raznovrsnim biljkama.

 

Sve saksije možete pogledati na linku.

Sve saksija Melrose možete pogledati OVDE

Ukoliko su vam potrebne veće saksije, pogledajte OVDE

Ukoliko su vam potrebne zidne saksije, pogledajte OVDE 

Ukoliko su vam porebne ogradice , pogledajte OVDE

Težina 0.20000000 kg
Boja

, , , ,

Proizvođač

Proizvodnja Sanja ippi, Stara Pazova,Srbija

Korpa