fbpx

Saksija Melrose Četvrtasta 20x20h14, 3,2l

, ,

Saksija Melrose Četvrtasta 20x20h14, 3,2l

140.00 rsd 117.00 rsd bez PDV

Saksija Melrose Četvrtasta 20x20h14

Dimenzije 20X20CM H14 CM

Zapremina : 3,2 l

Sve saksije možete pogledati na linku.

saksija melrose, plasticne saksije, saksije sa podmetacem, kockaste saksije, saksije

 

 

Saksija Melrose Četvrtasta 20x20h14

 

Dimenzije 20X20CM H14 CM

 

Plitke saksije mogu biti izuzetno korisne u mnogim situacijama, posebno ako razmatramo različite vrste biljaka i njihove specifične potrebe. Evo detaljnijeg objašnjenja:

 1. Manje biljke: One su idealne za manje biljke, poput raznih vrsta sukulenata ili cvetova koji ne zahtevaju duboke korenske sisteme. Ove biljke se lako razvijaju u plitkim saksijama jer im omogućavaju pristup adekvatnoj količini zemlje, ali i ograničavaju njihov rast na željenu veličinu.
 2. Estetski aranžmani: Za pravljenje estetskih aranžmana ili mini vrtova, one su odličan izbor. One omogućavaju umetnički slobodniji pristup pri aranžiranju biljaka, stvaranje različitih nivoa i tekstura unutar saksije.
 3. Sukulente i kaktusi:Sukulente i kaktusi su biljke prilagođene sušnim uslovima, a odlikuje ih sposobnost zadržavanja vode u svojim mesnatim listovima ili stablima. Ove biljke su evoluirale u sušnim klimama gde je voda retka, te su razvile posebne adaptacije kako bi preživele u takvim uslovima. Njihova sposobnost da opstanu i cvetaju u sušnim područjima čini ih idealnim izborom za uzgoj u saksijama, posebno u malim, plitkim saksijama poput Melrose modela dimenzija 20×20 cm i visine 14 cm.Plitke saksije pružaju dovoljno prostora za korenje ovih biljaka, budući da one obično ne zahtevaju dubok korenov sistem. Koreni sukulenata i kaktusa se šire horizontalno, umesto vertikalno, što znači da im nije potrebna velika dubina tla. Zbog toga saksije poput Melrose modela, koje su plitke, omogućavaju dovoljno prostora za razvoj korena, dok istovremeno ograničavaju prostor za vodu.Osim toga, ove plitke saksije sprečavaju prekomerno zadržavanje vode. Sukulente i kaktusi su osetljive na truljenje korena ako su izloženi stalnoj vlažnosti tla. Plitke saksije omogućavaju brzo isušivanje viška vode, čime se smanjuje rizik od truljenja korena i drugih problema povezanih sa vlagom. To je ključno za zdrav rast ovih biljaka i sprečava njihovo propadanje.Dakle, kombinacija sušnih uslova i plitkih saksija pruža idealno okruženje za uzgoj sukulenata i kaktusa. Ove biljke će procvetati u takvim uslovima i dodati šarm i lepotu vašem prostoru, uz minimalan napor održavanja.
 4. Balkonski vrtovi: Ako imate balkon ili terasu s ograničenim prostorom, praktičan su izbor. One ne zauzimaju previše prostora, a ipak vam omogućavaju da uzgajate biljke i ulepšate svoj prostor. Takođe, lako ih možete grupisati ili reorganizovati prema potrebi.
 5. Dekoracija: Takodje, one mogu biti sjajan dekorativni element u vašem domu ili na otvorenom prostoru. Postavite ih na stolove, police ili verande kako biste uneli dodir prirode i boje u svoj prostor.

Ukratko, plitke saksije su praktične i estetski privlačne, pružajući adekvatan prostor za različite vrste biljaka, posebno one koje preferiraju pliće korenov sisteme.

saksija melrose, plasticne saksije, saksije sa podmetacem, kockaste saksije, saksije

Plasticne saksije kao pravi izbor za svaku terasu!

saksija melrose, plasticne saksije, saksije sa podmetacem, kockaste saksije, saksije

Saksija Melrose Četvrtasta dimenzija 20x20x14 cm sa unutrašnjim drenažnim sistemom i UV stabilizatorima nudi nekoliko prednosti:

 1. Odgovarajuće dimenzije: Dimenzije saksije omogućavaju dovoljno prostora za rast biljke, ali su istovremeno dovoljno kompaktne da se lako postave u unutrašnjem prostoru, na terasi ili balkonu. Ovo je posebno korisno ako imate ograničen prostor.
 2. Unutrašnji drenažni sistem: Prisustvo unutrašnjeg drenažnog sistema olakšava odlivanje viška vode iz saksije. To je važno jer suvišna voda može uzrokovati truljenje korijenja biljke ili druge probleme s rastom. Drenažni sistem pomaže u održavanju optimalne vlažnosti zemlje i sprečava stajaću vodu.
 3. UV stabilizatori: UV stabilizatori su dodaci koji pomažu u zaštiti saksije od štetnih uticaja sunčevih zraka. Bez ovih stabilizatora, saksija bi mogla izbledeti ili se deformisati pod dugotrajnim izlaganjem suncu. Prisustvo UV stabilizatora osigurava dugotrajnost i estetski izgled saksije, čak i ako je izložena jakom suncu.
 4. Zdrav rast biljaka: Kombinacija odgovarajućih dimenzija saksije, unutrašnjeg drenažnog sistema i UV stabilizatora stvara optimalne uslove za zdrav rast biljaka. Biljke će imati dovoljno prostora za razvoj korijenja, pravilnu drenažu i zaštitu od štetnih uticaja sunčevih zraka, što će rezultirati jačim i vitalnijim biljkama.

Ukratko, saksija Melrose Četvrtasta dimenzija 20x20x14 cm sa unutrašnjim drenažnim sistemom i UV stabilizatorima pruža sveobuhvatno rješenje za uzgoj biljaka, omogućavajući zdrav rast i dugotrajnu estetiku saksije, uz praktične koristi u održavanju optimalnih uslova za biljke.

saksija melrose, plasticne saksije, saksije sa podmetacem, kockaste saksije, saksije

Saksije sa podmetacem su zastarele, ponovite se Melrose saksijama!

saksija melrose, plasticne saksije, saksije sa podmetacem, kockaste saksije, saksije

U maloj plastičnoj četvrtastoj saksiji modela Melrose dimenzija 20×20 cm i visine 14 cm, moguće je uzgajati različite vrste biljaka koje su prilagođene manjem prostoru. Ovaj tip saksije je idealan za različite vrste biljaka zbog svoje kompaktne veličine i praktičnosti. Evo detaljnijeg pregleda biljaka koje se često sade u ovakvim saksijama:

 1. Sukulenti: Sukulenti su odličan izbor za male saksije zbog njihovog plitkog korenovog sistema i sposobnosti da skladište vodu u listovima ili stablima. U ovakvoj saksiji možete saditi različite vrste sukulenata kao što su kaktusi, eheverije, crassula i sedumi. Ove biljke su otporne na sušu i ne zahtevaju često zalivanje, što ih čini praktičnim izborom za zauzetog vrtlara.
 2. Biljke začinskog bilja: Mali saksija Melrose je takođe idealna za uzgoj začinskog bilja koje može biti korisno u kuhinji. Bosiljak, peršun, majčina dušica i origano su samo neke od biljaka začinskog bilja koje se lako mogu gajiti u ovakvim saksijama. Ovo će vam omogućiti da imate sveže začine pri ruci za pripremu obroka, a istovremeno će dodati i dekorativni element u vaš prostor.
 3. Cvetnice: Za dodavanje boje i lepote u vaš dom ili vrt, možete posaditi manje cvjetnice poput ljubičica, kadifica, begonija ili petunija. Ove biljke cvjetnice će dodati estetsku vrijednost vašem prostoru i stvoriti živopisan ambijent.
 4. Svekrvin jezik (Sansevieria): Svekrvin jezik je izdržljiva biljka koja dobro uspeva u malim saksijama i odličan je izbor za one koji žele biljku koja zahteva minimalno održavanje. Ova biljka takođe čisti vazduh od štetnih materija, što je dodatna korist za unutrašnji prostor.
 5. Biljke za stolove: Ako želite biljke za dekoraciju stolova ili polica, možete ih koristiti  za gajenje manjih biljaka poput sukulenata, kaktusa ili biljaka pauk. Ove biljke su atraktivne i lako održavati, što ih čini savršenim izborom za dekoraciju unutrašnjeg prostora.
 6. Malo povrće: U ovakvoj saksiji možete uzgajati i manje vrste povrća kao što su cherry paradajzi ili ljute papričice. Ovo vam omogućava da imate sveže i ukusno povrće koje možete uzgajati čak i u prostorima s ograničenim prostorom za vrtlarstvo.

Uz ove različite opcije biljaka, mala plastična četvrtasta saksija modela Melrose dimenzija 20×20 cm i visine 14 cm pruža vam mogućnost da stvorite raznoliki i funkcionalni vrt ili zeleni kutak u vašem domu ili na terasi, bez obzira na ograničen prostor.

saksija melrose, plasticne saksije, saksije sa podmetacem, kockaste saksije, saksije

Važno je da pravilno brinete o biljkama, obezbedite im dovoljno svetla, vode i hranljive podloge prema njihovim potrebama kako bi uspevale u maloj saksiji.

Kockaste saksije su idealne za stepeništa!

saksija melrose, plasticne saksije, saksije sa podmetacem, kockaste saksije, saksije

Održavanje kockaste saksije Melrose ključno je za osiguranje zdravlja i bujnog rasta biljaka koje u njoj rastu. Evo detaljnijih smernica o tome kako održavati ovu saksiju:

 1. Drenaža: Pravilna drenaža je od suštinskog značaja kako bi se sprečilo zadržavanje viška vode u saksiji. Dodajte dobar sloj drenaže na dno saksije pre nego što dodate zemlju. To može biti sloj šljunka, sitnog kamenja ili komadići lomljene keramike. Ovo će omogućiti da višak vode nesmetano otče, čime se sprečava truljenje korena biljaka.
 2. Zemlja: Koristite kvalitetnu zemlju za saksije koja je dobro drenirana, ali i bogata hranljivim materijama. Dodavanje komposta ili organskih đubriva zemlji može poboljšati njen sastav i obezbediti biljkama potrebne hranljive materije za zdrav rast.
 3. Zalivanje: Pratite potrebe biljaka u saksiji i prilagodite zalivanje prema njihovim potrebama. Velike saksije obično zahtevaju duboko zalivanje kako bi se osiguralo da voda dopre do svih delova korena biljaka. Međutim, budite oprezni da ne preterate s zalivanjem, jer može dovesti do truljenja korena ili drugih problema sa biljkama.
 4. Prihrana: Redovno dodajte tečna ili granulirana đubriva tokom vegetacionog perioda kako biste podržali bujan rast biljaka. Pratite uputstva na pakovanju đubriva i nemojte preterivati s količinom kako biste izbegli prekomernu koncentraciju hranljivih materija u zemlji.
 5. Rotacija Biljaka: Periodično rotirajte biljke u saksiji kako biste obezbedili ravnomerno osvetljenje sa svih strana. Ovo će sprečiti neravnomerni rast biljaka i osigurati da sve biljke dobiju dovoljno svetla za zdrav razvoj. Rotacija biljaka takođe može pomoći u sprečavanju deformacija ili istanjenja biljaka koje bi se mogle javiti ako stalno primaju svetlo sa iste strane.

Redovno održavanje kockaste saksije Melrose u skladu sa ovim smernicama osiguraće zdravlje i lepotu biljaka koje u njoj rastu, pružajući vam tako dugotrajan užitak u vašem vrtu ili prostoru.

Sve saksije možete pogledati na linku.

Sve saksija Melrose možete pogledati OVDE

Ukoliko su vam potrebne veće saksije, pogledajte OVDE

Ukoliko su vam potrebne zidne saksije, pogledajte OVDE 

Ukoliko su vam porebne ogradice , pogledajte OVDE

saksija melrose, plasticne saksije, saksije sa podmetacem, kockaste saksije, saksije

 

 

Težina 0.00000000 kg
BOJE MELROSE

, , , , , , , ,

Korpa