Modlice koristite da bi ste iz kore iseklisavrsen oblik i velicinu ruske kape, da bi ste napravili koru koristite sledece:
• 8 jaja
• 13 kašika šećera
• 100 g brašna
• 5 kašika vode
• 1 prašak za pecivo
• 3 kašike kakaa
Za fil:
• 500 ml mleka
• 2 kašike šećera
• 5 prepunih kašika brašna
• 1 vanilin šećer
• 7 kašika šećera u prahu
• malo limunovog soka
• 250 g margarina
Za glazuru:
• 50 g čokolade za kuvanje
• 50 ml Moja Kravica Kuhinjica slatke pavlake
Još:
• 100 g kokosa
Priprema
1. Odvojiti belanca od žumanca. Umutiti belanca, dodati šećer, pa mutiti dok ne se napravi čvrst šam. U to dodati žumanca i sjediniti mikserom. Sipati jednu po jednu 5 kašika vode i umutiti. Na kraju dodati brašno i prašak za pecivo, pa smanjiti mikser na najmanju brzinu i lagano izmešati da nema grudvica. Dodati u to kakao i varjačom sjediniti, pa izliti u pek papirom obložen pleh (moj pleh je baš veliki) i peći na 200 stepeni. Pečenu koru ostaviti tako da se ohladi. Kada bude hladna, skinuti papir i vaditi krugove modlom ili čašom.
2. Od onih pola litra mleka odvojite oko 150 ml pa u tome razmutite brašno da ne bude grudvica i da se dobije izjednačena masa. Ja to radim mikserom. Preostalo mleko stavite da se kuva sa vanilom i 2 kašike šećera. Kada mleko počne da vri, ulijte kašicu od brašna i mleka i skuvajte kao puding. Masa treba da bude baš gusta. Pomalo podseća na testo. Kada se fil ohladi, dodati margarin sobne temperature, malo limunovog soka i 7 kašika šećera u prahu. Mutite mikserom dok ne sjedinite sve i dok ne nestanu sve grudvice.
3. Uzimate modlu za ruske kape I isecite oblike iz kore, na njega stavljate kafenu kašičicu punu fila, preklopite drugim krugom i nožem namažete kolač filom i okolo. Nakon toga stranice uvaljate u kokos. Postupak ponavljate sve dok ne utrošite materijal. Ja sam sekla baš velikom čašom, i meni je ispalo 18 kapica.
4. Kada su sve kapice napravljene, u manju šerpicu stavite slatku pavlaku i izlomljenu čokoladu na kockice. Stavite na laganu vatru (ne sme da prokuva) i uz neprestano mešanje istopite čokoladu u pavlaci. Dobro izmešajte i ostavite nekih 10-15 minuta da odstoji. Nakon toga na svaku kapicu stavljate po jednu kašičicu glazure i lepo rasporedite da se formira krug. Ostavite kolače u frižideru da se lepo ohlade i stegnu.
Ovaj sajt koristi kolaćiče u svrhu unapređenja Vašeg korisničkog iskustva. Kolačići su informacije koje se čuvaju u Vašem pretraživaču i koriste se u svrhu prepoznavanja kao što su Vaše vraćanje na naš sajt i pomaže našem timu da vidimo koju sekciju websajta ste gledali i koja Vam je najinteresantnija i najkorisnija.
Strictly Necessary Cookies
Strictly Necessary Cookie should be enabled at all times so that we can save your preferences for cookie settings.
If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.
3rd Party Cookies
Ovaj websajt koristi Google analitiku i facebook pixele kako bi sakupio informacije kao što su broj posetilaca sajta, povratni posetioci, stranice i proizvodi Vašeg interesovanja.
Ostavite kolačiće uključene kako bi omogućili da unapredimo našu online prodavnicu
Please enable Strictly Necessary Cookies first so that we can save your preferences!