mmmm miris Pizze ali ti je dosadila klasična Pizza, ok preklopi i dobićeš pancerotu.
Sve je isto samo kad napraviš testo stavi ga u modlu u sredinu stavi nadev i preklopi, dobićeš reckavu buhtlu dobro zatvorenu iz koje nadev neće curiti prilikom pečenja. Sveže testo, dom kojim se širi miris Pizza i veliki broj pancerota iste veličine kao da ih je pravio iskusan Pizza majstor! U nastavku teksa napisali smo ti nas predlog kako da napravis ukusne pancerote
Dimenzije : 10.5×12.5cm
Modla za pravljenje pancerota.
Kako da napravite savršene pancerote
TESTO
1/2 l mlake vode
3 dl mlakog mleka
1 dl ulja
40 gr tj. 1 paketic svežeg kvasca
1 kašika soli
1 kašikica šećera
oko 1 kg belog brašna
FIL
1 pavlaka
1 kečap
500 gr Šunke
500 gr kačkavalja
1 kašičica origana
1 sveža ljuta paprika
Od svih sastojaka umestiti fino testo. Ostaviti da nadodje, da se udupli volumen.
Testo podeliti otprilike na 20 loptica
Zatim svaku lopticu rastanjiti oklagijom veličine palačinke a debljine 5 mm. Testo postaviti u kalup za pancerote
Premazati kečapom i pavlakom
Na jednoj polovini redjati fil po želji, šunka, slaninica, kačkavalj, ljuta papričica, origano pa zatvoriti kalup.
Tako napravljene treba da odstoje oko 15 minuta, prekrivene kuhinjskom krpom, tj. dok se masnoca ne ugreje i bude spremna za przenje.
Pržite lagano sa jedne strane, pa zatim sa druge. Izvaditi na ubrus da upije višak masnoce.
Servirati takodje uz pavlaku, majonez, kečap…