fbpx

Četvrtasta drvena daska za posluživanje 5/1

, , ,

Četvrtasta drvena daska za posluživanje 5/1

1,490.00 rsd 1,242.00 rsd bez PDV

Da li je vaša estetika geometrijski oblici i ravne linije? Četvrtasta drvena daska sa udubljenjima za serivanje je pravi izbor za vas. Napravljena od kvalitetnog drveta, sama po sebi je ukras na stolu – a kad na njoj servirate meze ili predjelo biće omiljen detalj vaših ukućana kao i gostiju. Na dasci je urezano 5 udubljenja – kao 5 malih činijica u kojima možete serivarti umake, namaze, puter, slatkiše, meze, šta god vam padne na pamet.

Charcuterie je pravi hit u svetu, a polako i kod nas postaje isto toliko popularan. A kako i ne bi – daje vam mogućnost da od hrane napravite bukvalno mala umetnička dela .
Ono što izdvaja ovo predjelo od drugih je naravno njegova raznolikost i mogućnost izbora kao i sam način posluženja, koji je morate priznati veoma fotogreničan.
Ono što karakteriše dobar charcuterie jeste izbor – neka suvina, neki sir, nešto ljuto ili kiselo , nešto slatko i naravno neki krekeri ili hleb.
Što se suvine tiče – izbor je lak – samo izaberite ono što vi ili vaši gosti volite – šunku, slaninu, kobasicu, lososa … I onda to uparite sa bar 3 vrste sira , nekim maslinama ili turšijom, namazima poput kajmaka, krem sira ili ajvara…
Pripremite takođe neke slatke stvari za osveženje – kao recimo džem ili marmeladu, sušeno ili sveže voće i naravno krekere ili hlebić.
Prva stvar kod pripreme vam je možda i najbitnija – a to je izbor table – da li će biti veća ili manja, sa udubljenjima ili ne, sa činijicama pored ili ne. Ili će jednostavno biti više tabli – to najviše zavisi od toga koliko gostiju vam dolazi i koliko raznovrsno pravite. Naše table su sve iste – vrhunski kvalitet , napravljene od masivnog drveta, glatkih ivica u i toplim zemljanim tonovima – idealne za sve vrste trpeza.
Nakon odabira poslužavnika – kreće slaganje – i krenite od sira. Ono što se predlaže je da krenete od sira i da vam on bude osnova table – i gledajte da bude neparan broj vrsta sireva kako bi vizuelno izgledalo lepše. Nakon sira, savijte i dodajte suhomesnate proizvode a praznine popunite sa ostalom hranom koju ste pripremili. Na kraju dodajte krekere da upotpunite doživljaj.
Ono čega možete da se držite je naravno pravilo da što je jednostavnije to je bolje – birajte samo hranu koju volite i naravno što je šarenije biće fotogeničnije.
Ono što vam mi savetujemo je da se ne bojite ekperimentisanja i da od tvrdog sira isečete različite oblike i na taj način upotpunite vaše praznične trpeze charcuterie tablama sa recimo malim jelkicama za novu godinu ili sa zekama za uskrs.
Zaista, sa ovim predjelom mogućnosti su neverovatne – a uvek kreće sa istog mesta OD IZBORA PRAVE DASKE ZA POSLUŽENJE

Šifra proizvoda: tp1213 Kategorije: , , ,

daska za posluživanje

Dimenzije : 29.5 x 29.5 x 2 cm

 

Proizvođač

PROIZVOĐAČ : TITIZ , UVOZ ZA SRBIJU Trioplast - Vigo com d.o.o.

Korpa