fbpx

Žardinjera Mediteran 80X37X26cm, 60l – duboka

, ,

Žardinjera Mediteran 80X37X26cm, 60l – duboka

1,990.00 rsd 1,659.00 rsd bez PDV

Žardinjera 80*37*31CM’Mediteran duboka sa podmetačem

80 x 37 x h31 cm / 60L, žardinjera poseduje metalnmo ojačanje

Materija Polipropilen sa UV zastitom

 

Sve saksije možete pogledati na linku.

Žardinjera Mediteran 80X37X26cm, 60l , zardinjere sa kukom, zardinjere za balkon, zardinjere sa podmetacem, zardinjere

Žardinjera Mediteran 80 X37X26cm, 60l – duboka sa podmetačem

 

Žardinjera Mediteran 80X37X26cm, 60l , zardinjere sa kukom, zardinjere za balkon, zardinjere sa podmetacem, zardinjere

 

Žardinjera “Mediteran” je izuzetno korisna za sve vaše baštenske aktivnosti. Sa dimenzijama od 80 x 40 x 34 cm, ova žardinjera pruža dovoljno prostora za različite biljke, cveće ili čak manje povrtnjake. Sa svojom zapreminom od 60 litara, omogućava dovoljno prostora za razvoj biljaka i njihov zdrav rast.

Izrađena je od visokokvalitetnog polipropilena koji je otporan na UV zračenje, što znači da će boja i kvalitet materijala ostati očuvani čak i pod jakim sunčevim svetlom. Ova žardinjera takođe dolazi sa metalnim ojačanjem, čineći je izuzetno stabilnom i izdržljivom, čak i u slučaju jakih vetrova ili drugih spoljnih uticaja.

Dodatno, žardinjera dolazi sa podmetačem, što olakšava održavanje higijene oko nje i sprečava curenje vode na pod. To je posebno korisno u unutrašnjim prostorima ili na terasama gde je čistoća važna.

Ukratko, “Mediteran” žardinjera je praktična, izdržljiva i estetski privlačna opcija za vaše baštenske potrebe. Pruža siguran i stabilan prostor za vaše biljke, štiteći ih od spoljnih uticaja i pružajući optimalne uslove za njihov zdrav rast i razvoj.

Evo nekoliko ideja o tome šta možete saditi u ovoj žardinjeri i gde je možete koristiti, posebno u okviru hotela, restorana i sličnih mesta:

Raznolikost cveća je ključna za stvaranje šarenila i estetski privlačnog izgleda u dekoraciji. Sadite različite vrste cveća poput begonija, surfinija, dalija ili drugih letnjih cvetnica kako biste postigli bogatstvo boja i lepote. Begonije mogu dodati svetle tonove i elegantne cvetove, dok surfinije donose obilje sitnih cvetova u raznim nijansama. Dalije su poznate po svojim velikim i šarenim cvetovima koji će dodati dramatičan element u vašoj dekoraciji.

Ukoliko želite da osigurate svežu ponudu začinskog bilja za kuhinju vašeg restorana, razmislite o sadnji bosiljka, majčine dušice, ruzmarina, peršuna ili mente. Ovi začini ne samo da doprinose estetici svojim različitim oblicima i teksturama, već i pružaju izvanredan ukus i aromu vašim jelima.

Biljke sa velikim lišćem su sjajan izbor za stvaranje impozantnog izgleda. Filodendroni, kordilini ili dracenae su neke od vrsta koje možete razmotriti. Njihovi veliki i izražajni listovi će dodati dozu elegancije i grandioznosti vašem prostoru.

Dodavanje različitih vrsta trava doprinosi zelenom i prirodnom izgledu. Viseće biljke, kao što su ljubičasta lobelija ili viseće surfinije, mogu dodatno obogatiti estetiku vaše dekoracije, stvarajući slojevit i dinamičan izgled.

Kada je u pitanju stvaranje određene atmosfere, biljke igraju ključnu ulogu. Na primer, palme ili bambus mogu stvoriti mediteranski ili tropski ambijent, upotpunjujući ukupni doživljaj hotela ili restorana.

Ne zaboravite na sezonsko dekorisanje kako biste održali svež i zanimljiv izgled prostora. Biljke poput tulipana ili narcisa donose prolećnu svežinu, dok visoki ljiljani osvežavaju prostor tokom leta. Promena biljaka u skladu sa godišnjim dobima oživljava prostor i čini ga dinamičnijim i uzbudljivijim za posetioce.

Održavanje plastičnih žardinjera je prilično jednostavno i zahteva minimalno vreme i trud. Evo nekoliko koraka koje možete pratiti kako biste održavali svoje plastične žardinjere u dobrom stanju:

 1. Čišćenje: Redovno čistite plastične žardinjere kako biste uklonili prašinu, prljavštinu i ostale naslage koje se mogu nakupiti tokom vremena. Koristite blagi deterdžent ili sapunicu razblaženu u vodi i meku četku ili sunđer kako biste ih oprali. Nakon čišćenja, isperite ih čistom vodom i ostavite da se osuše na vazduhu.
 2. Izbegavanje direktnog sunčevog svetla: Plastične žardinjere mogu izbledeti ili postati krte ako su izložene direktnom sunčevom svetlu tokom dužeg perioda. Pokušajte ih postaviti na mesta koja su zaštićena od direktnog sunca ili koristite zaštitne premaze koji će ih zaštititi od UV zračenja.
 3. Provera drenaže: Održavajte dobru drenažu u plastičnim žardinjerama kako biste sprečili zadržavanje viška vode. To možete postići postavljanjem sloja šljunka ili kamenčića na dno žardinjere pre dodavanja zemlje. Takođe, redovno proveravajte drenažne rupe na dnu žardinjere kako biste bili sigurni da su otvorene i da voda može slobodno da otceđuje.
 4. Zaštita od mraza: Ako planirate ostaviti plastične žardinjere napolju tokom zime, razmislite o zaštiti od niskih temperatura i smrzavanja. Premazivanje žardinjera specijalnim zaštitnim premazom može pomoći u sprečavanju oštećenja uzrokovanih smrzavanjem.
 5. Izbegavajte teške udarce ili padove: Plastične žardinjere su relativno krte i mogu se lako oštetiti ako su izložene teškim udarcima ili padovima. Pazite kada ih rukujete i izbegavajte postavljanje na mesta gde postoji rizik od oštećenja, kao što su prolazi ili mesta gde prolaze vozila.

Redovno održavanje plastičnih žardinjera će produžiti njihovu trajnost i omogućiti vam da uživate u njima dugi niz godina.

Zardinjere sa kukom su prošlost!

Žardinjera Mediteran 80X37X26cm, 60l , zardinjere sa kukom, zardinjere za balkon, zardinjere sa podmetacem, zardinjere

Postoje različite prednosti kada su u pitanju zardinjere bez kuke u odnosu na zardinjere sa kukom. Evo nekoliko razmatranja:

 1. Podešavanje pozicije: Zardinjere bez kuke omogućavaju veću fleksibilnost u postavljanju. Mogu se postaviti na različite površine, kao što su police, stolovi, terase ili zemlja, bez potrebe za dodatnim držačima ili vješalicama. Ovo omogućava da se zardinjere lakše prilagode specifičnim potrebama i dizajnu prostora.
 2. Stabilnost: Zardinjere bez kuke obično su stabilnije kada se postave na ravne površine. One ne zavise od kuke ili držača za održavanje, što ih čini manje podložnim prevrtanju ili gubitku ravnoteže, posebno ako se koriste na vetrovitim mestima.
 3. Estetika: Neke osobe preferiraju čist i jednostavan izgled zardinjera bez kukica. Ove zardinjere ne remete dizajn ili estetiku prostora dodatnim elementima kao što su kukice ili vješalice. Ovo može biti posebno važno u estetski osmišljenim prostorima, gde se želi postići harmoničan i minimalistički izgled.
 4. Mobilnost: Zardinjere bez kuke su lakše prenosive. One se mogu lako premestiti s jednog mesta na drugo bez potrebe za skidanjem sa kuke ili držača. Ovo je posebno korisno ako želite promeniti raspored biljaka ili reorganizovati prostor.
 5. Višestruka upotreba: Zardinjere bez kuke imaju širu primenu. One se mogu koristiti kao obične saksije za biljke ili kao dekorativni elementi na različitim površinama, dok su zardinjere sa kukama obično ograničene na viseće ili zidne postavke.

Međutim, treba imati na umu da izbor između zardinjera sa i bez kuka zavisi od specifičnih potreba, preferencija i dizajna prostora. Ne postoji univerzalni izbor koji odgovara svima, pa je važno uzeti u obzir sve faktore pre donošenja odluke.

Zardinjere sa podmetacem – voda nece ici nigde!

Žardinjera Mediteran 80X37X26cm, 60l , zardinjere sa kukom, zardinjere za balkon, zardinjere sa podmetacem, zardinjere

Prednosti korišćenja zardinjera sa podmetačem uključuju:

 1. Zadržavanje viška vode: Podmetači pomažu u zadržavanju viška vode koja se može nakupiti prilikom zalivanja biljaka. Ovo je korisno jer sprečava da se višak vode sliva na površinu ispod saksije, čime se štiti pod ili površina na kojoj se nalazi biljka od oštećenja uzrokovanih vlagom.
 2. Zaštita podova: Korišćenje podmetača štiti podove od vode, fleka i oštećenja koja mogu nastati usled kontakta sa vlagom. Ovo je posebno važno kada se saksije postavljaju na unutrašnje površine koje su osetljive na vlagu, kao što su drveni podovi, tepisi ili laminati.
 3. Održavanje higijene: Podmetači doprinose održavanju higijene tako što sprečavaju direktni kontakt saksije sa podlogom. To može smanjiti rizik od nakupljanja prljavštine, buđi ili štetnika ispod saksije, što može održati zdravlje biljke i prostora.
 4. Lakše održavanje: Korišćenje podmetača olakšava održavanje okoline oko biljke. Podmetači se lako uklanjaju radi čišćenja i održavanja, što može smanjiti nered i olakšati održavanje čistoće prostora.
 5. Estetski dodatak: Podmetači mogu dodati estetsku vrednost postavci saksija tako što ih naglašavaju i čine kompletnijim. Oni mogu biti iste boje ili dizajna kao i saksija, doprinoseći kohezivnom izgledu, ili se mogu koristiti kao kontrastni element koji dodaje vizualni interes i dubinu prostoru.

Ukratko, zardinjere sa podmetačem pružaju praktične koristi poput zaštite podova i održavanja higijene, kao i estetske prednosti u dodavanju vizualnog interesa postavci saksija. Ovo ih čini popularnim izborom za održavanje biljaka kako u unutrašnjem tako i u spoljašnjem okruženju.

Ovalne zardinjere ce ulepsati svaki prostor

Žardinjera Mediteran 80X37X26cm, 60l , zardinjere sa kukom, zardinjere za balkon, zardinjere sa podmetacem, zardinjere

Ova žardinjera je izuzetno korisna u kreiranju raznolikih i estetski privlačnih baštenskih aranžmana. Njen prostrani dizajn pruža dovoljno prostora za kreativno uređenje, omogućavajući vam da eksperimentišete sa različitim kombinacijama biljaka kako biste postigli željeni vizuelni efekat.

Pravilno održavanje žardinjere, redovno zalivanje i odabir biljaka koje odgovaraju specifičnim uslovima okoline su ključni faktori koji doprinose dugovečnosti i lepoti vaše bašte. Prilikom odabira biljaka, važno je uzeti u obzir nivoe sunčeve svetlosti, vlažnosti zemljišta i ostale faktore koji utiču na njihov rast i razvoj. Na primer, ako je vaša bašta izložena direktnom suncu tokom većeg dela dana, možda će biti potrebno izabrati biljke koje dobro podnose sunčeve zrake.

Osim toga, redovno održavanje žardinjere uključuje uklanjanje mrtvih listova i cvetova, kao i redovno đubrenje kako bi se osiguralo zdravo i bujno bilje. Pravilno zalivanje je takođe ključno, a treba voditi računa da biljke ne budu ni preterano zalivene ni previše suve.

Kreativno uređenje žardinjere može uključivati kombinovanje biljaka različitih visina, boja i tekstura kako biste postigli harmoničan i privlačan izgled. Na primer, možete kombinovati visoke biljke sa onima nižeg rasta kako biste stvorili slojevitost i dinamiku u aranžmanu. Dodavanje biljaka sa šarenim lišćem ili cvetovima može dodatno oplemeniti estetiku vaše bašte.

Uz pravilno održavanje i pažljiv odabir biljaka, vaša žardinjera će postati istinski fokus vašeg eksterijera, pružajući lep i inspirativan prostor za uživanje u prirodi i kreiranju.

Zardinjere za balkon – neka i vaš stan zablista!

Žardinjera Mediteran 80X37X26cm, 60l , zardinjere sa kukom, zardinjere za balkon, zardinjere sa podmetacem, zardinjere

Imanje velikih žardinjera na balkonu donosi brojne prednosti koje se tiču estetike, funkcionalnosti i praktičnosti.

 1. Veći izbor biljaka: Velike žardinjere omogućavaju sadnju većeg broja biljaka ili sadnju većih biljaka. To znači da imate veći izbor kada je u pitanju dizajn i dekoracija balkona. Možete kombinovati različite vrste biljaka kako biste postigli željeni estetski efekat.
 2. Kreativnost u dizajnu: Veće žardinjere pružaju više prostora za kreativno uređenje. Možete eksperimentisati sa različitim kombinacijama biljaka, visinama, bojama i teksturama kako biste postigli željeni vizuelni efekat. To omogućava da balkon postane pravo malo umetničko delo.
 3. Dugotrajnost biljaka: Veće žardinjere imaju veći volumen zemlje, što omogućava bolje zadržavanje vlage i hranljivih materija. Ovo stvara optimalne uslove za rast i razvoj biljaka, što može doprineti njihovoj dugovečnosti i zdravijem izgledu.
 4. Održavanje: Iako možda zvuči kontraintuitivno, veće žardinjere mogu olakšati održavanje biljaka. One obično zahtevaju manje često zalivanje u poređenju sa manjim saksijama, jer imaju veći kapacitet zemlje koji duže zadržava vlagu.
 5. Ograničenje korova: Veće žardinjere mogu pružiti bolju zaštitu od korova u poređenju sa manjim saksijama. Imajući veću površinu zemlje, korovi imaju manje šanse da se probiju kroz zemlju i osvoje prostor, što olakšava održavanje i čini balkon urednijim.

Ukratko, imanje velikih žardinjera na balkonu omogućava vam da stvorite impresivan, funkcionalan i dugotrajan spoljni prostor koji će zadovoljiti vaše estetske i praktične potrebe.

Žardinjera Mediteran 80X37X26cm, 60l , zardinjere sa kukom, zardinjere za balkon, zardinjere sa podmetacem, zardinjere

Za našu ponudu žardinjera, kliknite OVDE

Sve saksije možete pogledati na linku.

Žardinjera Mediteran 80X37X26cm, 60l , zardinjere sa kukom, zardinjere za balkon, zardinjere sa podmetacem, zardinjere

Težina 0.20000000 kg
Boja

, , , , ,

Možda će vam se svideti …

Korpa