Set od deset komada čaša saksija 190ml

600.00 rsd 500.00 rsd bez PDV-a

Šifra proizvoda: TYSL7576-10 Kategorije: , ,
Dimenzije: visina 8 cm, širina 7,5 cm
Materijal: polistiren
Čaša u obliku saksije namenjena je za serviranje deserata poput popularnog cheesecake-a ili oreo-cake-a koji podseća na pravu biljku zasađenu u saksiji. Takav kolač izmamiće osmeh i znatiželju pre svega najmlađih ali i starijih
Predlog za serviranje:
Recept za Čokoladni mus
POTREBNO VAM JE:
300g crne čokolade (dugmići)
3 jaja
500ml slatke pavlake
100g šećera
ekstrakt vanile
so
Čokoladne dugmiće staviti u posudu, dodati prstovat soli i vanilu. Slatku pavlaku zagrejati do ključanja na laganoj vatri. Umutiti žumanca i dodati u čokoladu Zatim toplom pavlakom lagano preliti čokoladu da se otopi, neprestano treba mutiti dok ne dobijemo glatku smesu. Sada umutiti belanca u čvrsti šne dodajući kašiku po kašiku šećera.
Kada smesa postane čvrsta, polako počinjemo sa dodavanjem umućenih belanaca u čokoladu, opet kašiku po kašiku, mutiti sve dok ne potrošimo šne. Bitno je da šne lagano ručno umešamo u čokoladu kako bi sačuvali mehuriće vazduha koji smo mućenjm postigli.
Toplu smesu sipati u case u obliku saksije i ostaviti da se prohladi, kada se stegne posuti mus sa cokoladom u prahu kako bi ste dobili imitaciju zemlje i na sredinu zabodite listic nane da izgleda kao biljka koja je izrasla u saksiji .

Proizvođač

PROIZVODNJA : NIDEL AGRAR DOO , SOMBOR