Rikošet

890.00 rsd 742.00 rsd bez PDV-a

Dostupnost: Na zalihama

Šifra proizvoda: MP3950674 Kategorije: , , ,

Broj igrača:3-6

Cilj igre :  Osvojiti što više teritorija

Rikošet je društvena igra za 3 do 6 igrača. Komplet se sastoji od table za igranje, plastičnih tenkića u šest boja, plastičnih zastavica, četiri plastične kocke, plastičnih malih i velikih barikada i kartica.

Dimenzije table:

Dimenzije kutije :

Materijal :Polipropilen PP, Polistirol

Pravila igre : Svaki igrač kada na njega dodje red, svoj potez odigrava u tri faze.


Prva faza- svaki igrač, kada na njega dodje red u igri donija pojačanje i to :

*5 tenkova za svake tri osvojene teritorije, kada uzmu tenkove za ovako osvojene teritorije moraju ponovo da osvajaju i sabiraju dok ne dodju do broja  od 3 osvojene teritorije da bi ih ponovo unovcili za 5 tenkova

*svaka zastavica koja poseduje , proizvodi mu po jedan tenk za trenutni krug.

*zamenom kartica: svaka karta ima na okviru boju koja odgovara boji tenkova. Svaki put kada igrač osvoji jednu ili vise teritorija, ima pravo da uzme  kartu sa vrha spila  karata sa teritorijama koje su pomesane sa dzokerima. Kada igrac sakupi  tri karte iste boje moze ih zameniti za 5 tenkova. Ako je pritom sakupio boju koja odgovara njegovoj boji tenkova dobija dodatna 3 tenka pored ovih 5 koje uzima.

Kada se izvrši zamena sakupljenih kartica za tenkove , karte se ostavljaju sa strane. Kada se sve karte iz spila potrose, delilac ih ponovo sakupi i formira novi spil.


Druga faza- Borba se sastoji od napada i odbrane.  Napadač je onaj igrač koji je na redu da igra, dok su branioci oni igrači koje on resi da napadne. Koga će igrač napasti zavisi  od zadatka, rasporeda njegovih snaga ili taktike. Mogu se napasti samo teritorije koje se dodiruju sa granicama ili koje su povezane preko mora. Pravo svakog igraca je da ne napada, ukoliko mu to i odgovara.


Treća faza- premestanje trupa i formiranje barikada

Po zavrsetku druge faze-napada, igrač ima pravo na jedno premestanje proizvoljnog broja tenkova sa jedne njegove okupirane teritorije  na susednu  njegovu teritoriju. Pri tome mora voditi racuna  da na svakoj teritoriji koju drzi,mora ostati najmanje jedan tenk.

Takođe na jednoj granici izmedju dve drzave moze da stoji samo jedna barikada.


Proizvođač

Proizvodjac: Megaplast, Srbija

Težina 0.00000000 kg